Wear Mini Launcher aduce scurtături pentru Android Wear

14.07.2014
Wear Mini Launcher aduce scurtături pentru Android Wear

Wear Mini Launcher, prima aplicaţie care oferă scurtături către alte aplicaţii pentru dispozitivele Android Wear, a fost lansată pe Google Play Store. Aceasta doreşte să umple golul lăsat de Google în varianta oficială a sistemului de operare pentru dispozitivele de purtat la mână, care dispune momentan doar de comenzi vocale pentru astfel de funcţii.

Noul launcher uşurează accesul către mini-aplicaţiile precum Keep, Evernote sau Phone Finder de pe noile ceasuri inteligente (LG G Watch şi Samsung Gear Live) şi este accesibil în orice moment printr-o simplă glisare a degetului pe ecran. Din păcate însă, producătorii aplicaţiei au fost nevoiţi să apeleze la unul dintre colţurile ecranului pentru această mişcare, întrucât cele patru direcţii obişnuite (sus, jos stânga şi dreapta) sunt ocupate cu funcţiile implicite Android Wear.

Wear Mini Launcher

Pentru a accesa Wear Mini Launcher trebuie făcută o glisare de la stânga la dreapta din colţul stânga-sus al dispozitivului. Astfel apare un meniu transparent cu pictograme, deasupra conţinutului afişat în mod normal. Primele impresii ale utilizatorilor sunt contrastante. Toţi sunt foarte mulţumiţi de adăugarea acestei funcţii, însă nu foarte mulţi apreciază implementarea gestului de activare.

Fiind prima aplicaţie de acest gen, Wear Mini Launcher încă are mici probleme, care probabil vor fi corectate în timp prin actualizări sau vor fi incluse în alte aplicaţii similare din viitor. Wear Mini Launcher este disponibil chiar acum în Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News