Chuwi Hi10 Plus - tabletă 2-in-1 cu Windows 10 şi Android [REVIEW]

Performanţe şi experienţa în utilizare

Bazată pe platforma Intel Atom X5, Chuwi Hi10 Plus impresionează prin temperaturi de funcţionare reduse şi autonomie peste aşteptări, acumulatorul de 8400 mAh oferind până la 6 ore de utilizare continuă fără a fi necesare ajustarea luminozităţii ecranului sau dezactivarea selectivă a conexiunii Wi-Fi.

Primul contact a lăsat o impresie plăcută, ecranul bine iluminat oferind unghiuri de vizibilitate generoase şi răspuns bun la comenzile aplicate pe interfaţa touch.

Cât despre folosirea suportului dual-boot, alegerea sistemului de operare se face imediat după pornirea dispozitivului, folosind tasta volum up/down pentru selectarea OS-ului dorit. În plus, atât Android cât şi Windows oferă opţiune pentru comutare la celălalt OS. Însă nu vă aşteptaţi ca operaţiunea să dureze mai puţin de 30-45 secunde, sau mai mult dacă la pornirea/oprirea Windows 10 sunt instalate actaulizări automate.

Mulţumită diagonalei mari de afişare, selectarea butoanelor din interfaţa aplicaţiilor nu pune probleme. Tastatura detaşabilă este o pereche perfectă pentru sistemul Windows 10, însă funcţionalitatea cam lasă de dorit cu bătrânul Android 5.1, lipsind o implementare consistentă pentru multitasking şi folosirea aplicaţiilor în ferestre individuale uşor de gestionat. Trebuie spus că producătorul Chuwi oferea şi o versiune cu Remix OS a acestei tablete, mult mai bine adaptat pentru sisteme laptop. Din păcate dezvoltarea acestui OS a fost între timp abandonată, determinând revenirea la Android 5.1.

Altfel, experienţa cu Android 5.1 este una destul de lină, fără timpi de aşteptare prea mari la pornirea aplicaţiilor, procesorul Atom X5 făcând faţă cu brio aplicaţiilor uzuale şi jocurilor de Android. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre sistemul Windows 10 Home, memoria RAM de 4GB contribuind la o experienţă destul de cursivă în utilizare. Chiar dacă nu este cel mai sprinten portabil cu Windows 10, Chuwi Hi10 Plus nu dezamăgeşte, stăpânind cu destulă uşurinţă web browserul Chrome, vizionarea de clipuri YouTube la rezoluţie 1080p şi chiar retuşarea de poze folosind aplicaţia Paint.Net.

Ajutat cu tastatura de o calitate similară celor oferite de laptopuri tradiţionale, Chuwi Hi10 Plus oferă o experienţă confortabilă la redactarea documentelor, autonomia bateriei putând urca până la 8 ore dacă oprim conexiunea Wi-Fi şi ajustăm luminozitatea ecranului la o valoare moderată.

La navigare web şi vizionarea de filme putem spera la 5-6 ore de utilizare fără griji, având conexiunea Wi-Fi activă permanent şi luminozitatea ecranului setată aproape de nivelul maxim.

Experienţa în utilizare este completată cu sunet stereo la un nivel acceptabil de claritate, însă fără pretenţii pentru audiţia de muzică la volum ridicat şi calitate Hi-Fi. În schimb, folosirea cu un set de căşti a dat rezultate mulţumitoare, semn că etajul de amplificare folosit în construcţia tabletei este de bună calitate.

Incluse doar în completarea listei cu specificaţii, cele două camere foto de 2 MP nu emit pretenţii în ce priveşte claritatea imaginii, pozele oferite fiind cel mult acceptabile sub condiţii de lumină artificială.

Exceptând momentele când instalăm aplicaţii sau desfăşurăm alte activităţi care solicită intens procesorul Intel Atom, tableta nu se încălzeşte foarte tare, semn că funcţiile de economisire a energiei îşi fac treaba corespunzător.

Chuwi Hi10 Plus - teste de performanţă:

 • 3DMark - Ice Storm Unlimited: 20002
 • 3DMark - Sling Shot ES 3.1: 1168
 • Geekbench - 956 (single-core), 2218 (multi-core)
 • PCMark - Work performance: 5058
 • PCMark - Work 2.0 performance: 3604
 • AnTuTu 6: 64833
 • GFX Bench: T-Rex onscreen: 1537 frames, T-Rex offscreen: 1897 frames
 • A1SD Benchmark (stocare): 126,78 MB/s citire, 100,27 MB/s scriere
 • A1SD Benchmark (RAM Copy Test): 3684.52 MB/s
 • SpeedTest (WiFi N) - 40.64 Mbps download / 30.85 Mbps upload

Chuwi Hi-Dock

Adresat celor care doresc să încarce mai multe gadgeturi simultan, Chuwi Hi-Dock este un alimentator USB cu 4 porturi, compatiibil cu tehnologia Qualcomm QC 3.0. Asta înseamnă că unul dintre cele patru porturi USB poate fi utilizat la încărcarea rapidă a telefoanelor inteligente prevăzute cu funcţionalitate Quick Charge. Simultan, cele trei porturi rămase libere pot alimenta alte gadgeturi USB, în limita a 5V/3,4A (cumulat) sau 5V/2.4A per dispozitiv.

Detalii tehnice:

 • Alimentare: AC 100~240V / 50-60Hz
 • Ieşiri: 1x USB Qualcomm QC 3.0 (3.6-6.5V/3A, 6.5V-9V/2A,9V-12V/1.5A)
 • 3x USB 5V/2.4A,(5V/3.4A MAX)
 • Dimensiuni: 8.1 x 8.1 x 2.8 cm
 • Greutate: 147 grame

Concluzie

Mai mult decât o tabletă, Chuwi Hi10 Plus poate lua rolul unui laptop compact, de folosit împreună cu aplicaţii desktop la redactarea documentelor text, navigare web şi acces în reţelele de socializare. Complementând sistemul Windows 10, versiunea de Android 5.1 ne deschide accesul la întreg ecosistemul de aplicaţii pentru Android, folosirea dispozitivului fără tastatura opţională devenind mult mai confortabilă.

Ecranul bine iluminat, cu rezoluţie 1920x1280 şi rată de aspect 3:2, este ideal pentru lucrul cu documente text şi redarea interfeţei aplicaţiilor în modul portret. Calitatea imaginii este adecvată pentru vizionarea de filme, însă suprafaţa reflectorizantă a ecranului pune probleme la folosirea în spaţii cu surse puternice de lumină ambiantă.

Autonomia de 5-6 ore la vizionarea de filme şi navigare web este modestă pentru o tabletă, dar poate fi întinsă pe durata întregii zile cu utilizare intermitentă, iar asta fără compromisul diminuării luminozităţii ecranului sau oprirea conexiunii la internet.

Puţin cam grea, dar solid construită şi cu performanţe decente, Chuwi Hi10 Plus depăşeşte aşteptările pentru o tabletă cu preţ sub 200 dolari, constituind o bună alegere pentru cei care doresc o alternativă comod de transportat şi puţin costisitoare pentru laptopul de pe masa de birou.

Tableta Chuwi Hi10 Plus este disponibilă în oferta mai multor magazine asiatice la preţuri începând cu 159.99 dolari. Tastatura detaşabilă poate fi achiziţionată la preţul de 33 dolari în versiune cu design Folio. Tastatura opţională prevăzută cu mecanism de fixare magnetic poate achiziţionată separat la preţul de 49.99 dolari. Stylus-ul activ Chuwi Hipen poate fi achiziţionat cu 12.99 dolari. Alimentatorul Chuwi Hi-Dock poate fi achiziţionat la preţul de 14,99 dolari.

Părţi pozitive plus
 • + Preţ accesibil
 • + Dual boot (Windows 10 şi Android)
 • + Ecran IPS de 10.8˝, cu o bună calitate a imaginii
 • + Acumulator de 8400 mAh cu autonomie bună
 • + Performanţe competitive
 • + Tastatură detaşabilă (opţional)
Părţi negative minus
 • Fără receptor GPS
 • Versiunea de Android este învechită