Trei noi descoperiri făcute în Ucraina arată ce „tigru de hârtie” e armata lui Putin

11.08.2022
Trei noi descoperiri făcute în Ucraina arată ce „tigru de hârtie” e armata lui Putin

Războiul din Ucraina a arătat că Rusia lui Putin nu este nici pe departe a doua cea mai puternică armată din lume, așa cum mulți oameni credeau. De fapt, unii glumesc și spun că nu este nici măcar cea mai bună din Ucraina. Țara condusă autoritar de Putin nu folosește în Ucraina avioanele invizibile pe radar Su-57 deoarece are prea puține, iar multe dintre ele sunt prototipuri intrate oricum în serviciu activ. Într-o situație similară se află tancul T-14 Armata, pe care Rusia l-a expus la toate paradele militare din ultimii ani.

Noi descoperiri și filmări făcute recent pe front sau în spatele lui arată lipsurile cu care se confruntă trupele lui Vladimir Putin.

Recent, soldații ucraineni au capturat un tanc „modernizat”. În loc de armură explozivă reactivă, vehiculul militar, un model T-80BVM, are „dale” umplute cu cauciuc. Este un alt caz de corupție în care cei responsabili cu modernizarea tancului au furat o mare parte din bani. Dacă tancurile ar fi fost modernizate cum trebuie de Rusia, probabil Ucraina nu ar fi reușit să distrugă atât de multe.

Într-o altă zonă, din Crimeea, în spatele unui ofițer care dă un interviu se vede cum un presupus sistem de rachete S-400, aflat în apropierea unui pod, se dezumflă. E clar că Rusia a folosit aici una dintre faimoasele sale arme gonflabile, pe care le-a introdus în serviciu în urmă cu câțiva ani. Să fie acesta motivul real pentru care rușii nu reușesc să intercepteze rachetele HIMARS care le devastează forțele? Sistemul anti-aerian S-400 are, pe hârtie, această capacitate.

Totodată, pe internet circulă imagini cu arici cehi din lemn instalați de forțele ruse în Herson, oraș pe care Ucraina se pregătește să îl ia cu asalt. În mod normal, aceste obstacole sunt realizate din oțel și au potențialul de a opri vehicule blindate.

De cealaltă parte nici Ucraina nu pare să aibă în acest moment forța necesară pentru a-i împinge pe ruși afară din Donbas, în ciuda slăbiciunii evidente a acestora. Lucrurile s-ar putea schimba, însă, pe măsură ce tot mai mulți soldați învață să folosească armele moderne trimise de Vest. Militari ucraineni sunt antrenați deja în mai multe state membre ale NATO.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video