Honor confirmă lansarea unui telefon 5G. Plănuieşte să detroneze Apple în câţiva ani

12.09.2018
Honor confirmă lansarea unui telefon 5G. Plănuieşte să detroneze Apple în câţiva ani

Honor, brandul secundar de la Huawei are planuri mari pentru următorii câţiva ani. Pe lângă faptul că începe să ofere o gamă din ce în ce mai cuprinzătoare de dispozitive, cu hardware puternic şi preţuri mici, compania plănuieşte să fie printre primele care aduc pe piaţă un dispozitiv mobil cu modem 5G. Ambiţiile CEO-ului George Zhao sunt însă mult mai mari de atât, Apple fiind ţinta principală a acestei companii.

În ciuda faptului că Honor este un soi de „divizie” a Huawei, aceasta este o entitate separată, condusă de un alt CEO decât „compania mamă”. Acesta plănuieşte ca în 2019 să aibă deja pe piaţă primul smartphone Honor cu 5G, bazat probabil pe hardware dezvoltat de Huawei pentru modelele sale de top. Având în vedere că Mate 20 cel mai probabil nu va oferi această funcţionalitate, abia după lansarea P30 din primăvară am putea vedea un asemenea model de la Honor.

Zhao spune că tehnologia 5G va aduce de la sine o eficienţă mai mare a serviciilor de cloud pe mobile şi va coincide cu îmbunătăţirea performanţei telefoanelor în domeniul AI, tehnologii care au potenţialul de a schimba modul în care folosim dispozitivele mobile.

Tot Zhao a declarat în cadrul conferinţei World INS din Beijing că are în plan ca până în 2022, acest brand să fie în top 3 la nivel mondial. Având în vedere că topul din prezent include Samsung pe primul loc, Huawei pe locul al doilea şi Apple pe locul trei, Honor plănuieşte să detroneze Apple la număr de unităţi vândute. Astfel, cu locurile 2 şi 3 în portofoliul aceleiaşi entităţi, Huawei ar putea fi adevăratul loc întâi mondial, atunci când sunt luate vânzările la comun.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult