Kirin 990 ar putea aduce pe Mate 30 Pro şi Mate X capabilităţi video îmbunătăţite cu înregistrare 4K 60FPS

20.08.2019
Kirin 990 ar putea aduce pe Mate 30 Pro şi Mate X capabilităţi video îmbunătăţite cu înregistrare 4K 60FPS

Telefoanele Huawei de top sunt foarte bine echipate atunci când vine vorba despre funcţii foto, însă pe partea de video, acestea sunt puţin în urmă, chipset-urile Kirin din seria 900 fiind momentan incapabile de a oferi procesare în timp real comparabilă cu cea a dispozitivelor concurente. Din acest motiv, Apple şi Samsung în continuare oferă funcţii video de calitate superioară, lucru care a dus la devansarea modelului P30 Pro în topul DxOMark odată cu lansarea noului Galaxy Note10+. Se pare însă că Huawei va lucra la îmbunătăţirea acestor capabilităţi, următoarele modele de top urmând a oferi filmare îmbunătăţită.

Informaţiile noi despre chipset-ul Kirin 990 publicate de ITHome spun că în cadrul conferinţei Huawei din urmă cu două săptămâni, compania a confirmat faptul că acesta va permite înregistrarea materialelor video în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă. Acest lucru va permite astfel o compresie a materialelor mai eficientă şi va asigura posibilitatea de a realiza cadre în slow-motion la viteză de două ori mai mică în rezoluţie 4K.

Primul smartphone în care vom regăsi Kirin 990 ar putea fi chiar Huawei Mate 30 Pro, următorul flagship al companiei, care este aşteptat cu puţine upgrade-uri din punct de vedere al camerelor. În general, noile tehnologii de cameră debutează pe seria P, care vine în primăvară şi sunt apoi refolosite cu minimum de modificări pe modelele Mate.

De altfel, noi zvonuri spun că inclusiv modelul pliabil Mate X, anunţat în primăvară cu o configuraţie similară cu cea a lui P30 Pro, va folosi sistemul de camere deja existent, alături de noul chipset Kirin 990. Este posibil ca aceste două noi modele, echipate cu noi capabilităţi video îmbunătăţite să depăşească modelul Galaxy Note10+ 5G care stă momentan în topul DxOMark.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult