Mi Mix 2, a doua generaţie a popularului telefon Xiaomi cu ecran „fără margini” a fost lansată oficial

Mi Mix 2, a doua generaţie a popularului telefon Xiaomi cu ecran „fără margini” a fost lansată oficial

Xiaomi Mi Mix s-a dovedit un produs de succes în ciuda preţului său ridicat, conceptul de telefon cu ecran fără ramă vizibilă atrăgând fani din rândul cumpărătorilor de telefoane premium, plictisiţi de lipsa de inovaţie ce a caracterizat piaţa smartphone a ultimilor ani.

Corectând multe din neajunsurile predecesorului său, Xiaomi Mi Mix 2 intră în scenă cu un design mai rezistent la căzături accidentale, încadrând un ecran de 5.99” cu rată de aspect 18:9 şi rezoluţie Full HD+ (2160x1080p). Diagonala uşor redusă (6.4” la modelul anterior) nu ar trebui să deranjeze pe nimeni, carcasa cu 7.8 mm mai scundă şi îngustată cu 6,4 mm fiind astfel mai comod de manevrat. Tot pentru ergonomie, Xiaomi a aplicat un scut din sticlă curbată pe toate cele patru laturi şi a îngustat cu 12% rama vizibilă la partea de jos a ecranului.

Xiaomi Mi Mix 2 ascunde la interior o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon 835, ajutat cu 6GB sau 8GB memorie RAM. Modelul „standard”, echipat cu 6GB RAM, este disponibil în versiuni cu 64GB, 128GB sau 256GB memorie internă, opţiunea pentru 8GB RAM fiind rezervată lui Xiaomi Mi Mix 2 Special Edition, livrat cu 128GB spaţiu de stocare şi carcasă din material ceramic.

În locul unui sistem dual camera versatil, Xiaomi a optat pentru o cameră foto convenţională, optimizată pentru maximizarea calităţii imaginii. Aceasta preia senzorul Sony IMX386 (12MP) întâlnit şi vârful de gamă Mi 6, asistat de un sistem cu patru axe pentru stabilizarea optică a imaginii. Camera frontală, plasată pe rama vizibilă la partea de jos a ecranului, este însă limitată la rezoluţia 5MP.

Carcasa de 7.7 mm grosime (greutate 185 grame) adăposteşte un acumulator de 3400 mAh, asistat cu tehnologia Quick Charge 3.0 şi conector USB-C pentru încărcare rapidă. Capacitatea bateriei cu 1000 mAh mai mică decât întâlnim la modelul anterior ar trebui să fie compensată de chipsetul produs folosind procesul de fabricaţie pe 10nm, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Xiaomi Mi Mix 2 este livrat cu o versiune modificată de Android 7, personalizată folosind interfaţa MIUI 9 şi aplicaţii Xiaomi exclusive. Mi Mix 2 va fi disponibil în carcasă albă şi neagră, la un preţ situat în jurul sumei de 500 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult