Microsoft a anunţat Lumia 535, primul smartphone care nu mai foloseşte numele Nokia

Microsoft a anunţat Lumia 535, primul smartphone care nu mai foloseşte numele Nokia

Microsoft a anunţat deja că a început procesul de integrare a numelui de produs Lumia în cadrul propriului său portofoliu, şi era destul de clar că la un moment dat vom vedea primul smartphone care nu va mai purta numele Nokia pe carcasă. Marcând astfel cu adevărat finalizarea achiziţiei diviziei Devices & Services de la Nokia, Microsoft Lumia 535 a fost dezvăluit astăzi şi este un smartphone din gama inferioară care vrea să atragă amatorii de ecrane mari şi selfies.

Un urmaş direct al modelului Lumia 625 deoarece este tot un telefon din gama inferioară care oferă un ecran mare cu rezoluţie mică, noul Microsoft Lumia 535 se remarcă prin ecranul IPS cu diagonală de 5”, rezoluţie de 960 x 540 pixeli şi strat protector Gorilla Glass. Fiind un terminal accesibil, acesta nu impresionează cu specificaţiile sale, însă noul Lumia 535 ascunde totuşi câteva surprize.

Procesorul folosit de Microsoft este un Qualcomm Snapdragon 200, modelul nespecificat fiind probabil un MSM8212 deoarece oferă patru nuclee de procesare cu o frecvenţă de tact de 1,2 GHz. Platforma hardware este completată cu 1 GB de memorie RAM, o cantitate dublă faţă de cea oferită de ceilalţi membri contemporani din gamele inferioare Lumia, şi cu 8 GB de memorie internă extensibilă.

Terminalul oferă două camere foto cu senzor de 5 MP, Lumia 535 fiind astfel un telefon dedicat amatorilor de selfies la fel ca Lumia 735. Camera principală oferă acum şi un bliţ, însă, în ciuda rezoluţiei, ambele permit înregistrarea video doar la o dezamăgitoare rezoluţie FWVGA. Lista de dotări mai include un modem 3G, disponibil atât în variantă simplă cât şi Dual SIM, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi o baterie cu o capacitate de 1905 mAh.

Microsoft Lumia 535 are dimensiuni de 140,2 x 72,4 x 8,8 mm şi o greutate de 146 de grame, carcasa urmând să fie oferită într-o multitudine de culori: alb, negru, gri, albastru, verde şi portocaliu. Telefonul va folosi platforma Windows Phone 8.1 şi actualizarea Lumia Denim.

Lumia 535 va fi oferit la un preţ de aproximativ 110€, acesta urmând să fie lansat în această lună în China, Hong Kong şi Bangladesh şi să fie oferit ulterior şi pe alte pieţe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News