Noi informaţii (neoficiale) despre Mi MIX 4, următorul flagship al producătorului chinez Xiaomi

10.09.2019
Noi informaţii (neoficiale) despre Mi MIX 4, următorul flagship al producătorului chinez Xiaomi

Modelul Mi MIX 4 va fi următorul flagship al Xiaomi, acesta fiind aşteptat cu o nouă cameră foto avansată şi cu acelaşi ecran fără decupaje, care a caracterizat seria încă de la primul model. Noi informaţii despre acest dispozitiv sugerează că vom avea de a face cu unul dintre cele mai bine dotate modele de pe piaţă, care nu se va feri de la schimbări importante faţă de modelul din generaţia precedentă. Mi MIX 3 a fost primul telefon echipat cu modem 5G din lume, dar totodată şi unul bazat pe un design de tip „slider”, nepopular printre utilizatori din cauza fragilităţii.

Mi MIX 4 este aşteptat pentru lansare pe data de 24 septembrie, chiar dacă Xiaomi încă nu a făcut un anunţ oficial în acest sens. Acesta ar putea fi primul smartphone de pe piaţă echipat cu senzorul foto Samsung ISOCELL Bright HMX, care poate să capteze fotografii la 108 megapixeli şi clipuri video în rezoluţie 6K la 30 FPS. Fotografiile realizate cu acest senzor vor avea rezoluţie finală de 27 megapixeli, fiind folosită tehnica de pixel-binning pentru combinarea a patru pixeli alăturaţi într-unul singur.

Desigur, Mi MIX 4 nu va folosi o singură cameră, ci trei. Astfel, vom avea de a face cu o cameră de 16 megapixeli cu lentilă ultra-wide, cât şi cu o cameră  de 12 megapixeli cu obiectiv periscopic care permite realizarea unui zoom optic 5x. Camera frontală ar trebui să renunţe la sistemul slider în favoarea unui sistem mecanic automat retractabil.

De altfel, pe hârtie, Mi MIX 4 de la Xiaomi seamănă foarte mult cu OnePlus 7 Pro. Zvonurile vorbesc despre integrarea unui display cu refresh rate de 90 Hz, 12 GB memorie RAM şi variante cu Snadpragon 855+ sau Snapdragon 855 standard. O altă caracteristică interesantă este decizia Xiaomi de a pre-instala MIUI 11 pe acest model, bazat pe Android 10, la doar câteva săptămâni de la lansarea oficială a sistemului de operare. În alţi ani, Xiaomi a aşteptat chiar şi aproape un an până când a lansat o nouă versiune a interfeţei sale proprietare bazată pe cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Google.

Cele mai noi zvonuri, apărute pe reţeaua de socializare Weibo, vorbesc şi despre capabilitatea de încărcare rapidă a telefonului, care ar putea fi realizată la o putere de 40 W. Astfel, flagship-ul Xiaomi ar ajunge din urmă modelele de top de la Huawei şi alţi producători din China, care promit încărcare extrem de rapidă folosind încărcătoarele din cutie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult