Nokia 1209 şi Nokia 2600 Classic, noile telefoane entry-level finlandeze

Nokia 1209 şi Nokia 2600 Classic, noile telefoane entry-level finlandeze

Nokia începe de jos anul 2008. Astăzi a lansat două telefoane mobile entry-level (Nokia 2600 Classic şi Nokia 1209), concepute special pentru copiii de grădiniţă şi pensionari. În cel mai fericit caz, aceste terminale pot ajunge să fie folosite pe post de dispozitive secundare, în situaţii de urgenţă.

Nokia 1209. Lanterna revine. Acest telefon nu doar că îndeplineşte funcţiile de bază, dar va face şi lumină atunci când totul în jurul tău este negru (cu câteva excepţii). Nokia 1209 aduce ca noutate “agenda multiplă” – locul în care prietenii sau rudele tale (maximum cinci) îşi vor putea salva contactele personale separat. În total, ai la dispoziţie 2000 de câmpuri plus posibilitatea de a verifica legăturile dubioase ale apropiaţilor tăi.

Nokia 1209 Pentru tine, Nokia 1209 are pregătite câteva aplicaţii menite să te facă un pic mai responsabil cu cheltuielile (convorbirile) sau măcar îţi oferă un spaţiu în care să priveşti pe ce ai aruncat banii. Le vei găsi sub numele de “Pre-paid tracker” şi “Cost tracking”. De obicei, o ieşire la munte, indiferent de anotimp, se lasă cu lovituri, căzături etc. Aşadar, nu este deloc indicat să iei la tine un telefon “ultimul răcnet”, însă Nokia 1209 este rezistent la praf şi puţintel la şocuri. Până la urmă, chiar dacă crapă, nu ai pierdut decât 35 Euro.

Al doilea terminal lansat astăzi este Nokia 2600 Classic, cum spuneam un telefon pentru şcolari. Carcasele Xpress-on se schimbă cu uşurinţă şi poţi alege o mulţime de culori – curcubeul aromelor “Skittles”, ce să mai. În rest, funcţii mediocre, specifice telefoanelor entry level: cameră VGA (Nokia reînvie tehnologii din vremuri de mult apuse), memorie “de găină” şi cireaşa de pe tort – receptorul radio FM. Pentru toate acestea vei scoate din buzunar suma de 65 Euro + taxe eventual.

Nokia 2600 Classic

Nokia 1209 îşi va face apariţia curajos chiar în această iarnă, în timp ce Nokia 2600 Classic, mai timid, aşteaptă să se topească zăpada şi să înflorească ghioceii. Ambele vor fi disponibile la nivel global.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News