Noul smartphone de la creatorul Android schimbă tot ce ştiam despre telefoane: ecran înalt, dimensiuni mici, software nou

09.10.2019
Noul smartphone de la creatorul Android schimbă tot ce ştiam despre telefoane: ecran înalt, dimensiuni mici, software nou

UPDATE: Pe contul de Twitter Essential au fost publciate alte două imagini noi cu noul dispozitiv mobil al companiei în care pot fi observate mai clar dimensiunile, interfaţa software şi pot fi observate culorile luate în considerare pentru spatele acestuia. De asemenea, avem şi un nume pentru acest proiect: Project GEM.

Încă de la lansarea promiţătorului model Essential Phone (PH-1) am aşteptat veşti despre o a doua generaţie, care să corecteze din problemele originalului. Se pare însă că noua companie a lui Andy Rubin (fondatorul Essential, dar şi co-fondatorul Android) nu plănuieşte să creeze un Essential Phone 2 care să continue în aceeaţi direcţie, dar cu hardware mai performant, ci doreşte să creeze un nou tip de dispozitiv. Astăzi am aflat primele detalii despre ceea ce pare a fi noul smartphone de la Essential, prin câteva fotografii şi o filmare.

Andy Rubin a publicat pe contul său de Twitter primele imagini cu noul smartphone pe care Essential îl dezvoltă. Acesta nu este un „Essential Phone 2”, întrucât nu pare să semene deloc cu modelul PH1 de acum doi ani, ci pare să meargă într-o direcţie complet diferită. Acesta pare să fie echipat cu un ecran foarte înalt şi foarte înust, asemeni unei telecomenzi de televizor. Dimensiunile sale sunt extrem de reduse, iar interfaţa pare să fie realizată pe verticală şi foloseşte „carduri”, nu clasicele pictograme de aplicaţii pe care le folosim în prezent.

De altfel, acest dispozitiv nu pare să ruleze Android. Este posibil ca Essential să îşi dezvolte propriul software pentru acest model, întrucât aplicaţia de hărţi este una proprietară numită generic „Maps” şi nu Google Maps, asemeni dispozitivelor cu Android de la Google. Dacă într-adevăr este vorba despre ceva complet nou, va fi interesat de explorat ce înseamnă un nou sistem de operare de la cel care a ajutat la crearea Android, cel mai popular sistem de operare din lume.

 

 

Revenind la design, micul telefon Essential este echipat cu un ecran perforat în colţul din stânga-sus pentru a amplasa o cameră frontală, în timp ce pe partea din spate acesta pare să integreze o cameră principală cu un singur senzor (cu o „cocoaşă proeminentă” şi un senzor de amprentă. De altfel, spatele este impresionant din punct de vedere vizual, culorile alese fiind de tip „cameleon”, care se schimbă în funcţie de modul în care bate lumina.

În afară de aceste fotografii şi o scurtă filmare, Andy Rubin nu a vorbit despre aceste dispozitive. Nu ştim care este treaba cu software-ul vertical, nu ştim ce hardware integrează la interior şi nici dacă acestea vor fi adevărate „smartphone-uri”, sau dacă vor fi vândute drept accesorii inteligente pentru alte dispozitive, aşa cum se zvonea iniţial.

Există deja un precedent pentru un smartphone „companion” pentru un telefon obişnuit: modelul Palm lansat anul trecut de TCL în SUA, care rula o variantă limitată de Android, pe un ecran mic, fiind realizat pentru cei care vor să ia din când în când pauze de la social media, dar vor să rămână totuşi conectaţi la internet.

Sperăm să aflăm însă mai multe detalii despre noile dispozitive Essential în viitorul apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult