Galaxy S6: noi informaţii despre senzorul de amprente, ecranul şi tipul de procesor folosit

19.01.2015
Galaxy S6: noi informaţii despre senzorul de amprente, ecranul şi tipul de procesor folosit

Pregătit în două variante, fiecare cu propria versiune de carcasă şi procesor, viitorul top de gamă Samsung Galaxy S6 ar avea ceva probleme cu supraîncălzirea, spun zvonurile. Cu toate astea compania sud-coreeană pare hotărâtă asupra datei de lansare, un anunţ oficial fiind aşteptat chiar înaintea expoziţiei MWC 2015 organizată la începutul lunii martie. Între timp, noi informaţii extrase din fişiere de configurare sau apărute la bursa zvonurilor aruncă puţină lumină asupra listei cu specificaţii Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 - design concept

Din categoria zvonuri aproape sigure, Galaxy S6 ar urma să fi lansat în versiune standard cu finisaje din plastic şi metal, respectiv o variantă cu ecran curbat modelat după exemplul dat de Galaxy Note Edge, formând panouri laterale. Poate mai folositor decât forma curbată, rezoluţia ecranului va creşte la 2560×1440, Galaxy S6 egalând modelul Note 4 în privinţa numărului de pixeli. Însă claritatea percepută a imaginii va mai bună, rezoluţia QHD întinsă pe o diagonală de 5.2˝ corespunzând unei densităţi de 554 ppi (515 ppi la Galaxy Note 4).

Acelaşi profil de configurare din care au fost extrase informaţiile despre ecran dezvăluie şi că Samsung Galaxy S6 va rula Android 5.0 încă de la momentul lansării, motorizat de un chipset pe 64 biţi. În funcţie de regiune, Samsung ar putea echipa modelul Galaxy S6 fie cu puternicul Snapdragon 810, sau chipsetul de creaţie proprie Exynos 7420.

Mai puţin rapid decât senzorul Touch ID inclus pe telefoane Apple, senzorul de amprente cu funcţionare prin alunecare folosit la modelul Galaxy S5 ar urma să fie înlocuit cu unul mai performant, capabil să recunoască amprentele printr-o simplă atingere. Potrivit zvonurilor publicate de SamMobile, senzorul de amprente instalat pe modelul Galaxy S6 va funcţiona într-un mod similar celui prezent la telefoane iPhone, permiţând autentificarea pe website-uri şi autorizarea de plăţi electronice, respectiv protejarea fişierelor personale şi directoare de fişiere:

  • Fingerprint Unlock: verifică identitatea utilizatorului şi deblochează dispozitivul
  • Web sign-in: autentificare pe website-uri cu ajutorul amprentelor
  • Samsung Account: confirmarea identităţii pentru validarea cumpărăturilor făcute cu dispozitive Samsung
  • Private Mode: configurarea senzorului de amprente ca metodă pentru deblocare
  • Plaţi prin PayPal: folosirea amprentei ca mijloc pentru autorizarea plăţilor făcute prin contul PayPal

Deşi îmbunătăţi, noul senzor de amprente va fi în continuare integrat cu butonul Home, dezamăgind fanii care sperau la un telefon Galaxy S6 fără butoane fizice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult