Samsung DeX ar putea deveni o funcţionalitate complet wireless în viitorul apropiat

03.10.2018
Samsung DeX ar putea deveni o funcţionalitate complet wireless în viitorul apropiat

DeX, funcţionalitatea prin care telefoanele Galaxy Note şi Galaxy S sunt transformate într-o staţie de lucru desktop, a fost mai întâi implementată cu ajutorul unui dock achiziţionat separat, oferind port-uri USB şi un HDMI pentru conectarea de periferice. Galaxy Note 9 a redus însă cerinţele la simpla conectare a unui adaptor USB-C la HDMI, sistemul devenind mult mai prietenos de folosit. Următoarea etapă va fi adaptarea funcţiei DeX pentru funcţionarea prin conexiune exclusiv wireless.

Vestea că Samsung lucrează o implementare wireless a tehnologiei DeX a venit în răspunsul dat de un moderator al Samsung Community forum, la o întrebare despre posibilitatea înlocuirii adaptorului HDMI cu o conexiune Miracast sau Cromecast de tip wireless.

Fără un termen exact pentru debutul oficial, noua implementare DeX wireless va permite folosirea telefoanelor Samsung ca PC-uri de buzunar, la propriu. Dacă în trecut, folosirea intensă a puterii de procesare disponibilă necesita aşezarea telefonului într-un suport de susţinere bine ventilat, îmbunătăţirile aduse modelului Galaxy Note 9 la partea de răcire a putea face posibilă folosirea acestuia în modul DeX chiar în timp ce se află în buzunar.

Totuşi, nu este clar dacă Samsung plănuieşte o actualizare de firmware pentru actualul model Galaxy Note, sau funcţionalitatea DeX wireless este rezervată pentru următorul flagship.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult