Xperia YZ, noul smartphone Sony cu preţ de 700 dolari, testat până la distrugere doar pentru distracţie

07.11.2016
Xperia YZ, noul smartphone Sony cu preţ de 700 dolari, testat până la distrugere doar pentru distracţie

Specializat în testarea până la distrugere a dispozitivelor electronice mai mult sau mai puţin costisitoare, JerryRigEverything este un canal YouTube cu peste 500.000 fani, curioşi să vadă smartphone-ul preferat trecut prin cele mai absurde teste în numele distracţiei.

Ultima victimă este un smartphone Sony Xperia YZ absolut nou, disponibil în magazine la un preţ retail de aproximativ 700 dolari.

Trecând peste rolul de divertisment, experimentele „ştiinţifice” au dus şi la concluzii mai puţin entuziasmante despre noul smartphone premium de la Sony. Spre exemplu carcasa are partea de sus şi jos, respectiv benzile laterale, confecţionate din plastic. La fel poate fi spus şi despre o porţiune întinsă a capacului aplicat la partea din spate.

Construcţia predominant din plastic face posibilă îndoirea spectaculoasă a telefonului dacă apăsăm suficient de energic. Totuşi designul ceva mai flexibil decât în cazul unei carcase complet metalică face posibilă revenirea la forma iniţială, cu şanse mari însă ca ecranul sau alte componente electronice delicate să sufere daune ireversibile.

În timp ce butoanele pentru volum şi camera foto sunt metalice, suportul pentru cartela SIM şi butonul Power folosesc tot plastic, fiind astfel mai uşor de zgâriat.

După câteva zgârieturi profunde senzorul de amprente a încetat să mai funcţioneze.

Mult mai bine s-a comportat lentila din sticlă aplicată camerei foto, oferind protecţie de nivel Gorilla Glass împotriva zgârieturilor.

La final, Sony Xperia YZ este lăudat pentru durabilitate şi rezistenţa bună la urme de zgârieturi, chiar dacă materialele folosite nu se ridică la nivelul preţului cerut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult