Z6 Pro de la Lenovo va fi un model high-end. Ar putea fi echipat cu modem 5G şi cameră de 100 megapixeli

09.04.2019
Z6 Pro de la Lenovo va fi un model high-end. Ar putea fi echipat cu modem 5G şi cameră de 100 megapixeli

Lenovo dezvoltă smartphone-uri în special pentru piaţa din China, preferând să lase terenul liber în vest pentru brandul său american Motorola. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că dispozitivele mobile ale companiei nu sunt atractive sau interesante, următorul model de top numit Z6 Pro putând fi un adevărat model de referinţă pentru multe tehnologii noi, în special la capitolul foto şi video. Compania a confirmat de curând câteva caracteristici pe care acest model le va avea.

Z6 Pro a intrat de curând în lumina reflectoarelor, după ce un reprezentant al companiei a sugerat că noul telefon va fi echipat cu o cameră foto de 100 megapixeli. Având în vedere că cea mai mare rezoluţie de pe o cameră de smartphone este de 48 megapixeli în prezent, această veste a ridicat câteva sprâncene.

Spre diferenţă de modelul Z5 Pro de anul trecut, care a fost mai degrabă un mid-range premium decât un model de top, Lenovo plănuieşte să facă din Z6 Pro noul său flagship, poziţie ocupată în prezent de Z5 Pro GT, primul telefon echipat cu Snapdragon 855 de pe piaţă. Z6 Pro va păstra acest chipset, conform imaginii de promovare lansată de Lenovo, iar camera foto va folosi un singur senzor, dacă fotografia descrie într-adevăr telefonul.

Alte tehnologii foto promise de către lenovo sunt Super Night View, Super Steady Shot şi HyperVision Camera, tehnologii pe care le-am mai întâlnit sub alte nume şi la alte companii producătoare de smartphone-uri. Z6 Pro ar putea fi însă primul telefon 5G de la Lenovo, echipat cu un modem Qualcomm.

Având în vedere că Motorola este o companie subsidiară Lenovo, astfel de tehnologii ar putea fi lansate şi pe dispozitivele brandului american. Lansarea lui Z6 Pro este aşteptată în cursul lunii aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult