Apple pregăteşte o actualizare software consistentă pentru ceasul său inteligent Watch

19.05.2015
Apple pregăteşte o actualizare software consistentă pentru ceasul său inteligent Watch

Ceasul inteligent Apple a fost lansat acum mai puţin de o lună, şi, în timp ce mulţi dintre cumpărători încă mai aşteaptă onorarea precomenzilor, compania pregăteşte deja o actualizare software importantă. Noua versiune de software va îmbunătăţi securitatea, interconectarea, funcţia de fitness şi integrarea cu aplicaţiile scrise de către terţi, cu puţin noroc aceasta urmând să fie lansată la timp pentru a se sincroniza cu disponibilitatea generată din iunie a ceasului Apple.

Conform unor surse din interiorul companiei citate de 9to5mac, Apple testează în prezent o versiune nouă a platformei Watch OS care va aduce multe funcţii noi. Aceeaşi sursă afirmă însă că nu toate noutăţile au şanse de a se materializa în viitorul apropiat, unele dintre acestea putând necesita hardware îmbunătăţit sau nou.

Securitatea Apple Watch este slabă în acest moment, un ceas furat putând fi considerat definitiv pierdut şi putând fi refolosit de către noul „proprietar” fără nici o problemă. Actualizarea testată în prezent de Apple va include o funcţie numită „Find my Watch”, aceasta urmând să permită localizarea, ştergerea şi blocarea de la distanţă a unui ceas la fel deja cunoscuta funcţie „Find my Phone”. Noua funcţie va fi însoţită de una care va funcţiona în sens invers, Smart Leashing urmând să avertizeze utilizatorul Apple Watch atunci când telefonul iPhone a ieşit dintr-o zonă considerată sigură, semn că acesta a fost pierdut sau uitat pe undeva.

Senzorul pentru puls din Apple Watch va primi o funcţie de monitorizare suplimentară, utilizatorul urmând să fie atenţionat atunci când ritmul cardiac va fi considerat neregulat, şi deci periculos. Din păcate, se pare că senzorul intern pentru analiza oxigenării sanguine nu va fi activat de această actualizare, acesta fiind considerat în continuare nesatisfăcător. Apple plănuieşte să includă şi alte funcţii de fitness în viitoarea versiune a platformei Watch OS, cum ar fi măsurarea presiunii sanguine sau analiza regimului de somn, însă cel puţin în cazul primei va fi necesară şi o actualizare hardware.

Din punct de vedere al integrării software, actualizarea va permite nu doar dezvoltarea unor aplicaţii native de către producătorii interesaţi, ci şi îmbunătăţirea actualelor cadrane de ceas virtuale cu noi module. Denumite Complications, aceste mici module software se vor integra cu cadranele de ceas Apple, singurele care pot fi folosite în acest moment, şi vor afişa informaţii noi colectate din calendar, ceas, modulele de fitness şi aşa mai departe. Un exemplu dat de sursa citată de 9to5mac este Twitter, aplicaţia putând afişa numărul de notificări şi redirecţiona utilizatorul către aplicaţia Watch care permite afişarea efectivă a mesajelor.

O parte dintre aceste noutăţi şi-ar putea face apariţia la jumătatea lunii viitoare, odată cu evenimentul WWDC 2015. În cadrul acestuia, Apple este aşteptată să anunţe iOS 9, noul său serviciu de streaming din iOS 8.4, OS X 10.11 şi o actualizare software consistentă pentru Apple TV.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News