Cum se folosesc ochelarii VR şi care sunt cerinţele pentru amenajarea spaţiului ˝de joacă„

05.02.2016
Cum se folosesc ochelarii VR şi care sunt cerinţele pentru amenajarea spaţiului ˝de joacă„

HTC Vive, unul dintre headset-urile VR pregătite pentru lansare în această primăvară, are manualul de utilizare deja publicat pe website-ul HTC, oferind câteva impresii despre cum trebuie amenajată încăperea pentru sesiuni de jocuri VR.

HTC Vive Pre

Pe lângă alte detalii plictisitoare, cum ar fi modul în care fixăm headset-ul pe cap şi ajustarea lentilelor, manualul întins pe 26 de pagini include şi câteva avertismente menite să ne ferească de probleme mai târziu: nu zgâriaţi şi evitaţi atingerea senzorilor de proximitate montaţi pe carcasă. Printre instrucţiuni avem şi informaţii detaliate pentru întreţinere şi curăţarea vizorului VR.

Mult mai interesante sunt însă cerinţele de amenajare a încăperii pentru sesiunile de jocuri VR. Astfel, avem două staţii de bază care trebuie fixate în colţuri opuse ale încăperii, pe pereţi şi la o înălţime considerabilă, suficient de mare pentru a evita obstrucţionarea semnalului cu alte obstacole. Pentru performanţă optimă, manualul recomandă înclinarea emitorilor în jos, la unghi de 30-45°.

Foarte important, spaţiul de joacă trebuie să fie suficient de amplu pentru a permite utilizatorului să se mişte în voie, fără a risca să se lovească de diverse obiecte în timp ce explorează peisajul VR. Alternativ, dacă spaţiul disponibil pentru amplasare nu permite suficientă libertate de mişcare, modul de joc poate fi restricţionat din setările aplicaţiei la statul în picioare sau pe scaun, pierzând însă din calitatea experienţei VR. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult