Iată cum testează Nokian anvelopele de iarnă în „Iadul Alb” din Laponia

Nokian, compania care a inventat anvelopa de iarnă, a prezentat un clip în care arată cum sunt testate cauciucurile pentru acest sezon în centrul său de teste din Ivalo, numit şi „Iadul Alb”. Acesta se întinde pe mai mult de 700 de hectare de câmp înzăpezit şi este poziţionat mult dincolo de Cercul Polar Arctic, cu câteva sute de kilometri mai la nord de Rovaniemi, oraşul Crăciunului şi domiciliul oficial al lui Moş Crăciun.

Compania a realizat un clip video cu ocazia împlinirii a 30 de ani de către centrul de la Ivalo. Acolo, iarna temperaturile scad mult sub zero grade, în timp ce primăvara sunt posibile variaţii de temperatură între zi şi noapte de până la 40 de grade.

 

Din luna noiembrie şi până în mai, pistele de testare sunt supraagolemerate. În această perioadă de aproximativ 200 de zile de ger sunt testate peste 20.000 de anvelope şi sunt parcurşi peste 40.000 de kilometri pe pistă. Echipele de şoferi profesionişti testează anvelopele zi şi noapte. În cadrul centrului sunt peste 20 de piste întreţinute constant, întinse pe mai mult de 100 de kilometri, incluzând un „culoar de gheaţă" lung de 700 de metri în care sunt posibile testări în condiţii controlate.

 

 

Nokian investeşte mai mult de jumătate din fondurile pentru cercetare şi dezvoltare în fiecare an pentru testarea anvelopelor. Potrivit companiei, dezvoltarea unei anvelope complet noi pentru autoturisme de pasageri durează între 2 şi 4 ani.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat