Ce smartphone-uri folosesc celebrităţile şi lideri precum Putin sau Merkel? Majoritatea au iPhone, dar sunt şi câteva nume grele în barca Samsung

25.05.2017
Ce smartphone-uri folosesc celebrităţile şi lideri precum Putin sau Merkel? Majoritatea au iPhone, dar sunt şi câteva nume grele în barca Samsung

Faptul că foarte multe celebrităţi folosesc iPhone ne-ar putea face să credem că acesta este dispozitivul preferat de aproape toate vedetele şi persoanele foarte cunoscute. Deşi e clar că majoritatea preferă modelele Apple, sunt şi excepţii notabile, la care mulţi dintre noi nu ne-am aştepta.

 

De ce este iPhone atât de vizibil în rândurile celebrităţilor? Probabil cele mai cunoscute, la nivel mondial, superstaruri provin din SUA. Acest lucru se întâmplă deoarece este cea mai mare economie a lumii, cea mai mare putere mondială şi acolo există celebrul Hollywood. Vedetele americane preferă iPhone deoarece telefonul – pe lângă faptul că este uşor de folosit, performant şi fiabil – este conceput de o companie din ţara lor, adică Apple. La fel, majoritatea starurilor pop din Coreea de Sud folosesc dispozitive Samsung. Potrivit unui analist, este un sentiment de patriotism pe care şi vedetele îl au, la fel ca toţi ceilalţi oameni.

Samsung a încercat să contracareze acest lucru prin lansarea programului White Glove, prin care şi-a propus să atragă vedete în „barca” sa. Eforturile au dat roade. Nume cunoscute precum Jay Z, LeBron James sau Martha Stewart au ajuns să folosească smartphone-uri Galaxy. Ca parte a programului, un reprezentant al companiei merge la o celebritate şi îi prezintă în detaliu cel mai nou smartphone Samsung. Terminalul este personalizat special pentru utilizatorul respectiv. Dispozitivul îi este lăsat cadou vedetei, care decide apoi dacă îl foloseşte sau nu. Totuşi, uneori apar neplăceri. Sportivul LeBron James s-a plâns pe Twitter că telefonul lui Samsung Galaxy Note, primit tot prin acest program, s-a resetat singur şi i-a şters toate datele. Ulterior a încercat să „dreagă” lucrurile, dar pata pe imaginea Samsung a rămas.

 

În cazul şefilor de stat alegerea nu este în majoritatea cazurilor lăsată la latitudinea lor. Vladimir Putin declara la un moment dat că nu are telefon mobil, dar ulterior a fost văzut cu un model de smartphone cu Android special realizat pentru el de compania rusească MTS. Angela Merkel foloseşte un BlackBerry cu un cip de criptare suplimentar, iar Donald Trump a fost forţat de serviciile secrete să renunţe la smartphone-ul Samsung Galaxy, de pe care publica în campania electorală mesaje pe Twitter, în favoarea unui model (necunoscut) securizat. 

 

Iată mai jos ce telefoane folosesc persoane foarte cunoscute:

 

Celebrităţi şi lideri de stat care folosesc iPhone: Rihanna, Kim Kardashian (are şi un BlackBerry), Narendra Modi (premierul indian), Salman Khan, Miley Cyrus, Samuel Jackson, Justin Bieber, John Legend, Chrissy Teigen

 

Chrissy Teigen

 

Smartphone-uri Samsung: Jay Z, LeBron James, Martha Stewart, Bear Grylls, J.K. Rowling, Donald Trump (înainte de a fi ales preşedinte al SUA), Dana Brunetti (preşedintele companiei care produce serialul „House of Cards”)

 

LeBron James

 

Alte smartphone-uri cu Android: Whoopi Goldberg (era fană a seriei Nexus; posibil să fi trecut la Pixel), Vladimir Putin (un smartphone securizat construit special pentru el de compania MTS), Kim Jong-un (a deţinut la un moment dat un smartphone HTC; se crede că acum foloseşte un model realizat local)

 

 

Modele BlackBerry: Justin Trudeau, Kim Kardashian, Angela Merkel, Hillary Clinton, Lady Gaga, Leonardo Di Caprio

 

 

Nu folosesc telefon mobil: Elton John, Ian McKellan, Vince Vaughn, Christopher Walken

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult