De ce nu ne-au contactat încă extratreştrii? Poate deoarece trăiesc sub apă

26.10.2017
De ce nu ne-au contactat încă extratreştrii? Poate deoarece trăiesc sub apă
Universul este uriaş (potrivit unor estimări, luminii i-ar lua 46 de miliarde de ani să îl străbată de la un capăt la altul) şi se extinde mereu. Potrivit unor cercetători, şansele să existe şi alte civilizaţii avansate sunt mari. Dar de ce nu ne-a contactat încă nimeni? Alan Stern, un cercetător care a lucrat pentru NASA şi actualmente lucrează la Southwest Research Institute din Colorado, crede că acest lucru nu s-a întâmplat deoarece este foarte posibil ca aceste civilizaţii să trăiască sub oceanele îngheţate de pe alte planete. 
 
El este convins că viaţa poate apărea, evolua şi dobândi inteligenţă în apă, chiar şi fără a vedea vreodată suprafaţa. În oceanele de pe anumite planete, gheizerele subacvatice pot oferi căldura necesară pentru un mediu propice apariţiei vieţii, spune Stern. 
 
În cazul în care o civilizaţie există sub un astfel de ocean, pentru oameni ar fi incredibil de greu să o detecteze cu tehnologiile actuale. Stern mai spune că vizitarea suprafeţei planetei lor ar putea fi pentru aceşti extratereştri la fel de dificilă cum este pentru noi călătoria în spaţiu. 
 
 
Teoria lui Stern vine la scurt timp după cea publicată de Susan Schneider, expert de la Universitatea din Connecticut şi Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton. Ea crede că este foarte posibil ca în univers să existe civilizaţii foarte avansate, unele vechi de miliarde de ani, care au depăşit faza organică. Aceste forme de viaţă sunt, în opinia ei, guvernate de tehnologie şi nu de biologie. Şi pe Terra viitoarele civilizaţii vor fi şi ele bazate pe inteligenţa artificială. 
 
În cazul în care există, aceste creaturi sunt aproape nemuritoare, potrivit expertei. Mai mult, este posibil ca super-civilizaţiile de acest gen să monitorizeze chiar în acest moment Pământul, fără a lăsa urme sau a interveni.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult