Nike ne aduce „Înapoi în Viitor” cu pantofii care îşi leagă şireturile automat

Ne-am dorit şireturi care se leagă singure încă de la apariţia filmului Back to the Future II (Înapoi în Viitor II). Nike a realizat special pentru film o pereche de pantofi sport cu aşa-numitele „power-laces” (şireturi cu alimentare), pe care fanii filmului au sperat să le cumpere din magazine la un moment dat. Anul trecut, compania a oferit o ediţie limitată a pantofilor M.A.G. din Back to the Future la licitaţie, însă în 2016 vom putea cumpăra un nou model de pantofi inteligenţi cu şiereturi automate numit HyperAdapt 1.0, care se va găsi în cantităţi mai generoase.

Modul în care pantofii HyperAdapt va lega şireturile automat este ingenios şi seamănă cu cel din film, însă mecanismul nu este identic. Atunci când utilizatorul introduce piciorul în pantof, un senzor poziţionat sub călcâi activează strângerea automată a şireturilor. Acestea se strâng până la un nivel considerat confortabil de utilizator. Intensitatea de strângere poate fi setată manual pentru ca pantofii să strângă automat şireturile la acelaşi nivel, la nevoie însă fiind posibilă şi ajustarea manuală a folosind două butoane poziţionate pe lateral.

Pentru a intra în posezia unei perechi de HyperAdapt 1.0, va trebui să deţinem un cont Nike+ şi să aşteptăm până la toamnă, când Nike se aşteaptă să lanseze oficial acest model. Alături de şireturile cu motor de strângere, Nike a implementat şi LED-uri colorate în aceşti pantofi, a căror funcţie nu este încă destul de clară. Momentan nu a fost anunţat nici preţul de vânzare al modelelor HyperAdapt, însă ştim că vor fi disponibile în trei variante de culoare.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat