Singurul portavion al Rusiei are o mare problemă

Singurul portavion al Rusiei are o mare problemă
Rusia are un singur portavion, Admiral Kuzneţov. Nava va intra în reparaţii în 2018, iar operaţiunea va dura 2-3 ani. Din păcate, portavionul nu va fi modernizat, deoarece Rusia nu îşi permite acest lucru. Nu este vorba neaparat despre o problemă financiară, ci despre faptul că marina rusă nu se poate lipsi de această navă, esenţială pentru pregătirea piloţilor pentru războiul naval.
 
Potrivit presei centrale ruse, modernizarea uriaşului ar dura până la 10 ani în şantierele navale ale federaţiei, în situaţia în care se află ele astăzi. În tot acest timp, Rusia ar pierde expertiza în operaţiunile cu aeronave pe mare. 
 
 
La un moment dat Admiral Kuzneţov va trebui să fie înlocuit, dar deocamdată nu există bani pentru un astfel de proiect. Prin comparaţie, US Navy are în serviciu 11 portavioane, 2 în rezervă şi unul în construcţie. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult