Sony Pictures PIX: primul post de filme full pentru mobil

02.04.2008
Sony Pictures PIX: primul post de filme full pentru mobil
Sony Pictures Television, neajunsuri ale serviciului TV

Cât despre preţul vizionării PIX, acesta va fi dependent de modelul de business pe care îl va utiliza fiecare dintre operatorii mobili ce va transmite acest canal. De pildă, unul dintre operatori ar putea opta pentru furnizarea gratuită către clienţii săi a postului PIX intercalând însă reclame în filme, alt operator ar percepe un tarif suplimentar abonaţilor, fără să altereze însă conţinutul de bază.

Strategia Sony nu este bătută în cuie. Cu toate că oficialii Sony Pictures Television vorbesc despre transmiterea integrală a filmelor pe mobil via PIX, ei nu exclud experimentarea modelului on-demand (filme la solicitarea clientului), lansarea brand-ului PIX şi pe internet ori transmiterea de microseriale – video de scurtă durată, mai precis. „Nu vrem să se creadă că PIX va fi un canal pe care se vor transmite exclusiv filme lungi. Ne vom încerca norocul într-o formă inovatoare şi pe segmetul scurtmetrajului” – explică Eric Berger, vicepreşedinte Mobile Entertainment Sony Pictures Television.

Două ore să te uiţi la film pe mobil? Oricum ar fi imposibil.

Engadget.com, în stilul piperat cu mult haz, scrie că problema n-ar fi că americanii se vor delecta cu filme antice precum Karate Kid, dar tipul de transmisie va unul ce va împiedica utilzatorul telefonului să folosească butoanele pauză, derulare înainte sau înapoi.

Oricum, „PIX nu se adresează oamenilor care vor să vadă un film în premieră” – recunoaşte Eric Berger. Pe de altă parte în casă nu te uiţi la film pe mobil, iar când ieşi tot nu se întâmplă să pierzi două ore privind un ecran de 2 inci. Totuşi, nici nu contează dacă vei vedea doar porţiuni de câteva minute ori zeci de minute dintr-un film, deoarece titlurile selectate pentru PIX vor rula continuu timp de o lună. Săptămânal vor fi adăugate altele, mai spun oficialii Sony Pictures Television. Memento, Layer Cake, Resident Evil şi Roxanne sunt alte titluri pregătite pentru grila PIX.

Sony Pictures este unul dintre pionerii în furnizarea de filme pe mobil, în SUA. A fost prima companie din SUA care a distribuit filme full-time pe cardurile de memorie destinate telefoanelor. În plus, se numără pintre colaboratorii Mspot Movies, un serviciu pay-per-view (plată per vizionare), lansat în 2006, care oferă video pe mobil clienţilor operatorului Sprint.

Sony si AT&T vor lansa primul post de filme pentru mobile

Divizia de filme a Sony a semnat parteneriate cu AT&T şi MediaFLO în ideea transmiterii primului canal TV cu filme full pentru telefoane mobile din SUA. Mişcarea este datorată lansării în luna mai a serviciului AT&T Mobile TV pentru abonaţii celui mai important operator de telefonie din Statele Unite. MediaFLO este un serviciu de streaming video pentru mobile aparţinînd companiei americane Qualcomm.

Canalul TV al Sony Pictures Television va fi cunoscut sub numele PIX, iar printre titlurile de start se numără Ghostbusters, Philadelphia, Karate Kid şi Stand by Me.

PIX va fi unul dintre cele două canale exclusiviste ale televiziunii pentru celulare de la AT&T, alături de câteva non-exclusiviste precum NBC, CBS, ESPN. Cele din urmă vor conţine programe modificate (scurtate, de exemplu) preluate de pe posturile cu transmisie tradiţională.

Sony negociază şi cu alţi operatori nord-americani de telefonie pentru transmiterea PIX, însă oficialii companiei nu au oferit detalii suplimentare. Cel mai important concurent al AT&T este Verizon Wireless.

Karate kid pe telefon Samsung, AT&T

Urmărește Go4IT.ro pe Google News