Trenuri de lux japoneze

Trenuri de lux japoneze

Cele mai rapide şi luxoase trenuri din lume se găsesc în Japonia. Nu vorbesc despre prototipuri sau vagoane speciale pentru V.I.P.-uri ci despre trenuri obişnuite, puse la dispoziţia călătorilor ca mine şi ca tine. În cazul de faţă, avem un tren de lux cu facilităţi mai mult pentru copiii, însă cred că oricine s-ar simţi bine într-un asemenea mijloc de transport.

Vagoanele sunt dotate cu vitrine, pătuţuri, televizoare, jucării, bucătărie şi multe altele. Cine doreşte să-şi petreacă un concediu de vis în Japonia, poate să ofere copiilor o călătorie cu trenul “Omoden” (trenul cu jucării) sau “Ichigo ec” (trenul-căpşună). Acestea circulă pe linia Kishigawa.

Interior vagon

Firesc, urmează întrebarea “de ce în România nu există aşa ceva?” Compania CFR are grijă să crească tarifele, însă calitatea serviciilor lasă de dorit, asta pentru că banii investiţi sunt utilizaţi la modernizarea infrastructurii.

Totuşi, cred că avem nevoie şi de nişte vagoane decente, nu neapărat de lux, dar unele în care să ai loc pentru bagaje şi să nu mai stai pe scaun înghesuit mai rău ca în metrou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News