Un român a fost prins cu dispozitive de copiat coduri PIN pe Aeroportul din Iaşi

21.11.2017
Un român a fost prins cu dispozitive de copiat coduri PIN pe Aeroportul din Iaşi
Un bărbat care avea în bagaje dispozitive de tip skimming, folosite pentru copierea codurilor PIN ale cardurilor, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se îmbarca spre Madrid, de unde ar fi vrut să ia un alt zbor, spre Lima-Peru.
 
Bărbatul a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se îmbarca pe o cursă aeriană cu destinaţia intermediară Madrid – Spania acesta urmărind ca apoi să ajungă în Lima – Peru, ocazie cu care asupra acestuia, dar şi în bagajul de cală au fost identificate, disimulate, echipamente de skimming (tăbliţe destinate montării la fantele de introducere a cardurilor, camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN etc. precum şi alte ansambluri electronice destinate compromiterii ATM-urilor), potrivit Poliţiei de Frontieră.
 
În aceeaşi zi, respectiv sâmbătă, anchetatorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, între care trei percheziţii pe raza municipiului Galaţi, o percheziţie pe raza municipiului Iaşi şi o percheziţie pe raza municipiului Vaslui, în urma cărora au fost identificate alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit precum şi carduri bancare fraudate pe care erau înscrise datele unor instrumente de plată electronică (carduri bancare credit/debit) emise de instituţii bancare rezidente în Franţa, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia şi Israel.
 
 
De asemenea au fost identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice, potrivit Poliţiei de Frontieră.
 
„În urma cercetărilor efectuate în cauză au rezultat probe şi indicii rezonabile cu privire la faptul cetăţenii români C. Cătălin şi I. Marian, acţionând în cadrul unei reţele de criminalitate organizată în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 25.09.2017-15.11.2017 au importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware concepute şi adaptate în scopul accesării ilegale a ATM-urilor cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin înscrierea pe carduri blanc a datelor obţinute ilicit prin skimming”, arată, luni, într-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră.
Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
 
Acţiunea a fost desfăşurată de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult