Noua Inteligenţă Artificială a Google este propriul său creator: se îmbunătăţeşte singură şi poate învăţa despre mediul înconjurător mai repede decât orice om

Reţeaua neurală artificială DeepMind, deţinută de Googgle, are capacitatea de a lua decizii şi chiar de a înţelege consecinţele unei trădări. De asemenea, este mult mai bună, la jocul complex Go, decât orice om.

 

În prezent, Google doreşte dezvoltă o nouă reţea neurală artificială, numită AutoML. În cadrul conferinţei Google I/O 2017, şeful companiei, Sundar Pichai, a prezentat noua tehnologie, care va genera segmente de algoritmi complecşi, cu ajutorul cărora inteligenţa artificială va ,,învăţa'' despre mediul înconjurător, transmite Descopera.ro.

Aceste sarcini, de lărgire a bazei de cunoştinţe umane, erau realizate de către oameni, procesul fiind unul îndelungat. Google transferă această sarcină unei inteligenţe artificiale preexistente. După cum a fost demonstrat, procesul este mult mai eficient şi mai rapid decât tehnicile umane.

 

 

Astfel, inteligenţa artificială a Google va deveni propriul său creator. Practic, reţeaua AutoML este mai pricepută la crearea de AI decât creatorii săi oameni. Reţeaua a fost folosită deja pentru recunoaşterea imaginilor în diverse platforme Google şi a limbajului în cadrul serviciului Google Translate. 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat