Fără tarife de roaming în alte reţele de telefonie mobilă, începând de astăzi

Decizia Comisiei Europene pentru abolirea taxelor de roaming pe teritoriul Uniunii Europene întră în vigoare începând de astăzi.

Astfel, apelurile de voce, mesaje SMS şi comunicaţii de date vor fi taxate la tariful reţelei de telefonie mobilă a abonatului indiferent de locaţia acestuia pe teritoriul Uniunii Europene, chiar şi atunci când dispozitivul folosit este conectat în roaming la reţeaua altui operator telecom.

Descrisă drept o poveste de succes europeană, eliminarea tarifelor de roaming nu este însă văzută cu ochi buni de toţi operatorii telecom, îngrijoraţi că măsura va duce la escaladarea costurilor operaţionale şi diminuarea marjelor de profit. Altfel, tarifele de roaming eliminate complet începând de astăzi ar putea fi reintroduse într-o formă restrânsă pentru abonaţii anumitor reţele de telefonie mobilă, pe baza unor derogări obţinute în urma solicitărilor trimise reprezentanţilor Comisiei Europene.

Lista celor 28 de state membre ale Uniunii Europene va fi completată şi de membrii ai Zonei Economice Europene - Islanda, Norvegia şi Liechtenstein, la scurt timp după data de 15 iunie.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat