Microsoft îmbunătăţeşte suportul pentru albume foto din serviciul OneDrive

25.07.2016
Microsoft îmbunătăţeşte suportul pentru albume foto din serviciul OneDrive

Inspirat de funcţiile similare prezente deja în aplicaţia Google Photos, Microsoft adaugă o serie de funcţii pentru organizarea mai uşoară a pozelor încărcate în contul OneDrive.

Aşa cum implică şi numele, funcţia Automatic Albums asigură gruparea automată a pozelor folosind informaţiile conţinute în câmpul metadata (coordonatele GPS pentru locaţia unde au fost obţinute, data şi ora, etc). Pentru a face lucrurile şi mai interesante, One Drive va alcătui în fiecare luni dimineaţă un rezumat al pozelor obţinute în ultima săptămână. Albumul intitulat On this day va putea fi răsfoit imediat, utilizatorii având astfel ocazia să revadă pozele recente, cu opţiunea de a distribui imaginile favorite în cadrul reţelelor de socializare şi îndepărta pe cele mai puţin reuşite.

Intrând la capitolul „alte detalii” funcţia Search acceptă acum şi folosirea simbolurilor emoji ca termeni de căutare.

Atins de febra Pokémon Go, Microsoft a inclus pentru serviciul OneDrive şi suport pentru gestionarea capturilor de ecran făcute din interfaţa aplicaţiei, permiţând folosirea tehnologiilor AI pentru identificarea monstruleţilor capturaţi şi gruparea acestora pe categorii.

Microsoft oferă utilizatorilor OneDrive abonament gratuit Office 365 Personal, cu o condiţie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult