Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri pe care nu le-a trimis

23.06.2016
Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri pe care nu le-a trimis
În urma unui proces recent am aflat faptul că Yahoo! nu elimină imediat e-mailurile şterse de către utilizatori. Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor mesaje electronice pe care nu le-a trimis. Pe când se afla deja în arest, Russell Knaggs s-a gândit la o schemă de comunicare prin e-mail care să nu presupună trimiterea respectivelor mesaje electronice. El şi cu mai mulţi complici au folosit un cont de Yahoo! Mail pentru a comunica. 
 
Citeşte şi: În această imagine de 53.000 de MP apare o maşină Bentley
 
Un complice al lui Knaggs scria un e-mail apoi îl salva la Drafturi, fără a-l trimite. Un partener din Ckumbia, care avea parola contului de e-mail, citea mesajul din Drafturi şi apoi îl ştergea, apoi scria la rândul său alt draft cu răspunsul. Traficanţii credeau că în acest fel e-mailurile nu pot fi interceptate de autorităţi. Ce nu au realizat ei este faptul că Yahoo!! păstrează mesajele şterse de utilizatori pentru o perioadă lungă de timp. Compania le-a oferit acces oamenilor legii la mesaje, care apoi le-au folosit pentru a-l condamna pe Knaggs la 20 de ani de închisoare. 
 
 
Avocatul lui Knaggs consideră că acţiunile Yahoo! sunt ilegale. El a depus o petiţie prin care îi cere companiei să detalieze procesul prin care a recuperat e-mailurile şterse şi la cererea cui a făcut acest lucru. Ancheta împotriva traficantului a început în 2009, înainte ca Edward Snowden să facă dezvăluiri despre interceptările în masă făcute de agenţiile de securitate. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult