(P) De unde să achiziţionăm un MacBook Pro

(P) De unde să achiziţionăm un MacBook Pro

Există o zicală românească care îmi vine întotdeauna în minte atunci când înclin să îmi achiziţionez produse ieftine, dintre cele pe care va trebui să le folosesc un timp îndelungat – „sunt prea sărac să îmi cumpăr lucruri de proastă calitate”. Desigur că proverbul acesta e dus la extrem uneori, nefiind vorba de sărăcie, ci de confortul de a nu face un minim efort financiar. Ultima astfel de situaţia de care m-am lovit a fost alegerea între un laptop oarecare şi un MacBook Pro.

 

Desigur, oricine a trăit fascinaţia faţă de produsele Apple, în speţă, poate chiar de vreun MacBook Pro pe care l-a zărit în vreun film, într-un videoclip sau la o colegă de facultate îmi înţelege punctul de vedere. Să fim serioşi, MacBook pro este fancy şi performant, oferindu-i proprietarului său expresia eleganţei şi a bunului gust. În plus, MacBook Pro vine la pachet cu o durată lungă de viaţă, ca toate produsele Apple, de altfel, pe care nu va trebui să le schimbi sau să le bagi în service constant.

 

Când am luat, în cele din urmă, decizia de a-mi achiziţiona un MacBook Pro, am căutat varianta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar. M-am îndreptat de îndată către grupurile de Facebook şi site-urile pe care multe persoane îşi vând ori îşi dau la schimb bunurile şi am găsit, astfel, multe persoane care vindeau MacBook Pro la preţuri mult mai mici decât se găseau pe site-urile profesioniştilor. Sfătuindu-mă cu mai mulţi prieteni, însă, am realizat că această variantă de a achiziţiona un MacBook Pro nu este şi cea mai avantajoasă din punct de vedere al calităţii, deoarece nu oferă garanţiile de care ai parte atunci când cumperi un MacBook Pro de la un profesionist. De asemenea, un MacBook Pro la mâna a doua nu se va compara cu unul nou-nouţ.

 

 

Aşadar, dacă plănuieşti să îţi achiziţionezi un MacBook Pro, nu pot decât să te felicit. A alege un MacBook Pro e o decizie matură, care se îndreaptă spre lunga durată a investiţiei. În plus, nimeni nu spune că trebuie să scoţi toţi banii deodată din buzunar, fiindcă poţi achiziţiona un MacBook Pro şi în rate.

 

Ceea ce e important, însă, e să ştii provenienţa MacBook Pro-ului pe care îl cumperi. Nu cumpăra un MacBook Pro la mâna a doua. Nu cumpăra un MacBook Pro de pe site-uri necunoscute, care îl vând la preţuri derizorii, fiindcă e foarte probabil să nu fie original, iar investiţia pe care o vei face nu va merita nici pe departe.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult