BitTorrent Now şi BitTorrent Live disponibile acum pe dispozitivele Apple

18.07.2016
BitTorrent Now şi BitTorrent Live disponibile acum pe dispozitivele Apple

BitTorrent este un nume asociat de obicei cu pirateria, însă compania din spatele infamei aplicaţii de descărcat fişiere în format .torrent se dezvoltă în ultima perioadă şi în alte direcţii. Una dintre acestea este streaming-ul de conţinut video şi audio, iar lansarea aplicaţiei BitTorrent Now pe întregul ecosistem Apple pare să fie o metodă bună de a mai „spăla” numele companiei, oferind conţinut legal pe care rareori îl găseşti pe alte servicii.

BitTorrent Now oferă utilizatorilor acces la o librărie vastă de muzică şi filme realizate de artişti independenţi. Acesta poate fi acum accesat de pe dispozitive echipate cu iOS sau tvOS, folosind aplicaţiile native pentru aceste platforme. În spatele serviciului stă infrastructura BitTorrent, care foloseşte atât servere proprii prin protocolul proprietar torrent pentru a asigura viteze de transfer cât mai mari.

Alături de BitTorrent Now, compania a lansat şi o versiune dedicată momentan platformei tvOS numită BitTorrent Live. Aceasta va fi dedicată transmisiilor video în direct, cât şi evenimentelor importante din prezent. Aplicaţia Live va integra o reţea de ştiri proprie, care va fi condusă de noua echipă de jurnalişti pe care compania a angajat-o în ultimele câteva săptâmâni.

BitTorrent Live va veni şi pe iOS în viitorul apropiat, urmând apoi să lanseze şi o variantă pentru macOS şi Android.

Citeşte şi BitTorrent Sync primeşte suport pentru protejarea colecţiilor de fişiere folosind chei de criptare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult