Google aduce interfaţa Android Lollipop şi pe dispozitive de generaţie mai veche

Google aduce interfaţa Android Lollipop şi pe dispozitive de generaţie mai veche

Chiar dacă nu mai pot spera la actualizări majore pentru versiunea de Android, posesorii de tablete şi smartphone de generaţie mai veche pot aduce un suflu de prospeţime aplicând noul launcher pus la dispoziţie de Google.

Gândit pentru a oferi utilizatorilor o alternativă la interfaţa personalizată aplicată de producătorii dispozitivelor cu Android, Google Now Launcher a fost adaptat cu Material Design, oferind o experienţă vizuală în ton cu actuala versiune Android Lollipop.

Înainte de această actualizare, instalarea Google Now Launcher din magazinul Google Play Store oferea utilizatorilor o interfaţă al cărui aspect imita interfaţa oficială pentru versiunea de Android prezentă pe dispozitiv. În schimb, aducerea interfeţei Google Now la tema Material Design şi aplicarea sa pentru toate categoriile de dispozitive garantează obţinerea unui aspect unitar, armonizat cu aplicaţiile de Android care au trecut deja la interfaţa Material Design.

Compatibil cu dispozitive pe care rulează minim versiunea Android 4.1, Google Now Launcher nu alterează în mod dramatic modul în care interacţionăm cu dispozitivele. Totuşi, utilizatorii vor remarca noi efecte de animaţie şi lista de aplicaţii redată pe un fundal alb. Unii dintre aceştia ar putea critica însă widget-ul Google Search care nu poate fi îndepărtat de pe ecranul principal. Activat cu o alunecare din partea stângă a ecranului accesăm, panoul lateral de tip slide-in oferă opţiuni pentru schimbarea conturilor de utilizator, crearea de alarme pentru activităţi şi modificarea setărilor Google Now.

Disponibil gratuit, Google Now Launcher are de partea sa consumul redus de memorie RAM şi resurse de procesare, putând fi o alegere inspirată pentru creşterea performanţelor resimţite cu dispozitivele Android de generaţie mai veche. Iar dacă experienţa avută cu interfaţa adaptată la Material Design nu este satisfăcătoare, Google Now Launcher poate fi dezinstalat la fel de uşor, revenind la interfaţa Android originală a dispozitivului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult