ASUS Zenfone 2 Laser (Review)

12.10.2015
ASUS Zenfone 2 Laser (Review)
Prezentare

Completând gama de telefoane Zenfone a producătorului ASUS, Zenfone 2 Laser vine cu un design atrăgător, ecran spaţios şi de bună calitate, respectiv o cameră foto cu sistem de focalizare asistat de tehnologie laser.

ASUS Zenfone 2 Laser

Descriere

În ciuda numelui, Zenfone 2 Laser este în fapt o variantă mai slab echipată a originalului Zenfone 2, cu chipset Snapdragon 410 mai puţin performant decât soluţia Intel Atom Z3560 folosită pentru Zenfone 2. În rest, cu excepţia camerei foto augmentată cu sistem de focalizare-laser, diferenţele sunt nesemnificative, Zenfone 2 Laser oferind practic acelaşi design de carcasă şi pachet de dotări la un preţ similar.

La exterior, Zenfone 2 Laser se prezintă într-o carcasă elegantă având partea din spate acoperită cu un finisaj cauciucat, aderent şi rezistent la urme de transpiraţie şi zgârieturi. Privit din faţă, ecranul de 5.5˝ protejat sub un scut Gorilla Glass 4 oferă imagini la rezoluţie HD folosind întreaga suprafaţă disponibilă, navigarea interfeţei Android fiind lăsată în seama celor 3 butoane capacitive neiluminate, plasate sub ecran. În partea de jos poate fi observată o bucată de plastic cu textură radială, amintind de seria de notebook-uri Zenbook. În schimb, logo-ul ASUS foarte uşor vizibil deasupra ecranului este aplicat sub scutul din sticlă, contrastând cu designul în nuanţe de negru, fără prea multe elemente distinctive.

Capacul aplicat peste partea din spate are formă rotunjită, telefonul fiind mai gros spre centru decât la margini, forma ergonomică asigurând manevrarea comodă în palme. Deşi sunt cam aspre la atingere, marginile nerotunjite dau un plus de aderenţă binevenit.

În partea de sus a capacului găsim blitz-ul LED dual-tone, camera foto plasată central şi sistemul laser folosit pentru accelerarea procesului de focalizare, iar sub aceasta avem clapeta pentru volum. În partea de jos poate fi observată grila destinată difuzorului principal, de tip mono.

Întrucât butoanele de volum au fost mutate pe spatele dispozitivului, lateralele nu includ elemente distinctive. În partea de sus vom găsi însă jack-ul audio pentru conectarea de căşti stereo, microfonul secundar şi butonul Power, amplasat pe centru şi mai greu de apăsat decât mi-aş fi dorit. Din fericire acţionarea acestuia nu este necesară decât la prima pornire a telefonului, activarea ecranului putând fi realizată prin comenzi double-tap, aplicate direct pe interfaţa touch.

Spre deosebire de Zenfone 2, noul smartphone include un acumulator detaşabil, oferind însă aceeaşi capacitate de 3000 mAh. Telefon Dual SIM, Zenfone 2 Laser include două compartimente pentru cartelă microSIM, dintre care doar unul este accesibil fără scoaterea acumulatorului. Este prezent şi un slot microSD, acceptând capacităţi de până la 128GB. Pe capac este integrat un modulul NFC, acelaşi care vine integrat şi în accesoriile oficiale produse de ASUS.

 

 

Părţi pozitive

Design plăcut
Autonomie satisfăcătoare
Interfaţa ZenUI
Acumulator detaşabil

Părţi negative

Performanţe sesizabil mai mici decât la originalul Zenfone 2
Prea multe aplicaţii preinstalate (Bloatware)
Camera foto sub aşteptări

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult