BlackBerry îşi apără designul „ecranul pătrat de pe Passport este bun pentru mediul business”

BlackBerry îşi apără designul

La începutul acestui an, compania BlackBerry a anunţat noua strategie cu care speră să recucerească măcar o parte din cota de piaţă pierdută şi a oferit câteva detalii despre produsele. Modelul de vârf anunţat în ianuarie a fost arătat oficial pe 20 iunie, Classic preluând multe elemente cunoscute de la celebra linie Bold, însă acest telefon a fost însoţit de un model atipic cu ecran şi carcasă pătrate: Passport. Răspunzând probabil nedumeririlor publicului, BlackBerry încearcă să ne spună acum şi de ce forma viitorului terminal Passport este ideală pentru mediul business.

După cum managerul John Chen a declarat în mai multe rânduri, BlackBerry intenţionează să devină din nou atrăgător pentru mediul business şi să profite de domeniul în care are cea mai bună experienţă. Într-un articol publicat pe blogul companiei, reprezentatul BlackBerry afirmă că ecranele standard sunt ideale pentru conţinutul media şi mesagerie, însă ecranele pătrate sunt mult mai bune pentru lucru cu documente, foi de calcul tabelar sau documente CAD, adică exact segmentul de utilizatori pe care compania doreşte să-i atragă. Acest lucru nu ar trebui să fie o noutate pentru utilizatorii BlackBerry, modelele precum Q10 sau Q5 folosind şi ele ecrane cu raport de aspect 1:1.

BlackBerry Passport va oferi un ecran cu o diagonală de 4,5” şi raport de aspect 1:1, compania afirmând că acesta va oferi acelaşi spaţiu util ca un telefon cu ecran de 5” şi raport de aspect 16:9. Tastatura compactă a permis însa adoptarea unei forme noi, la fel de pătrată ca ecranul, terminalul fiind astfel mai scund şi mai uşor de utilizat cu o singură mână. Chiar dacă toate aceste afirmaţii se vor dovedi reale, rămâne de văzut dacă BlackBerry va reuşi să atragă noi clienţi doar printr-o simplă schimbare de design.

Până acum, ştim că Passport va oferi un ecran cu diagonală de 4,5” şi rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli, 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi o baterie internă nedetaşabilă cu o capacitate de 3450 mAh. Tastatura hardware are un design interesant, aceasta oferind doar trei rânduri de caractere alfabetice şi oferind restul de caractere speciale în cadrul unui meniu contextual  afişat pe ecran. Mai multe detalii despre un prim prototip al viitorului terminal Passport este disponibil de câteva zile pe Crackberry.

Conform declaraţiei făcute de John Chen, BlackBerry Passport va fi lansat în luna septembrie în cadrul unui eveniment care va avea loc la Londra, iar testele vor arăta dacă într-adevăr forma pătrată a noului terminal a fost o idee bună sau nu. Între timp, compania a anunţat că vânzările şi veniturile au continuat să scadă în primul trimestru calendaristic al acestui an, însă pierderile au fost mai mici decât cele estimate de analişti iar cotaţia bursieră a crescut cu 50 de procente de la începutul anului, semn că schimbările făcute de managerul John Chen încep să dea roade.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News