Eye: carcasa pentru utilizatorii de iPhone care îşi doresc şi Android [VIDEO]

15.03.2017

Conceptul de ecran secundar pentru smartphone nu este tocmai nou, producătorul rusesc Yotaphone lansând mai multe modele de smartphone-uri cu Android şi display e-ink pe spate, însă astfel de soluţii pentru iPhone au apelat la carcase care adaugă greutate şi grosime dispozitivului, alături de extra baterie. Compania ESTI Inc. consideră că dacă tot ataşezi un accesoriu greu şi inestetic pe un iPhone, cel mai bine nu faci compromisuri şi integrezi tot hardware-ul necesar pentru un smartphone obişnuit, cu tot cu sistemul de operare Android pre-instalat.

Acesta este conceptul din spatele carcasei pentru iPhone numită „Eye”. Un smartphone cu Android aproape complet echipat, care să ofere funcţionalitate în plus, extra baterie şi extra stocare pentru smartphone, transformând astfel un iPhone obişnuit într-un dispozitiv cu două sisteme de operare.

Eye va integra un display AMOLED Full HD de 5”, un acumulator de 2.800 mAh care poate să extindă durata de utilizare a iPhone-ului, încărcare wireless printr-un modul Qi, un jack de 3,5 mm pentru conectarea de căşti şi multe altele. Nu este clar ce chipset va sta la baza dispozitivului cu Android integrat, însă ETSI se laudă cu un port infraroşu, NFC, slot pentru carduri microSD de până la 256 GB, slot dual-SIM şi cea mai nouă versiune de Android. Camera şi microfonul vor fi dependente de cele de pe iPhone.

ETSI susţine că poate livra carcasa cu Android pentru iPhone la preţuri care pornesc de la 95 de dolari pentru cei care comandă printre primii, în timp ce preţul de început după lansarea oficială va fi de 190 de dolari pentru varianta fără 4G şi 229 dolari pentru cea cu 4G. Fiind vorba despre un proiect de pe Kickstarter, data estimată pentru livrare este augost 2017, însă în funcţie de problemele care ar putea apărea pe parcurs, lansarea ar putea fi amânată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult