LG se apropie de momentul lansării propriilor procesoare ARM pentru telefoane mobile

11.04.2014
LG se apropie de momentul lansării propriilor procesoare ARM pentru telefoane mobile

Piaţa procesoarelor pentru telefoanele mobile este una foarte dură, companii celebre precum Texas Instruments sau ST-Ericsson ieşind deja din scenă deoarece nu au reuşit să ofere produse capabile să concureze cu omniprezentele soluţii lansate de rivali precum Qualcomm sau MediaTek. Cu toate astea, unele companii consideră că dezvoltarea propriilor platforme hardware poate aduce şi avantaje, cel mai nou intrat pe scenă urmând să fie cunoscutul producător LG.

Primul zvon despre viitorul procesor ARM de la LG datează de acum un an, acesta fiind urmat în toamna anului trecut de o serie de informaţii conform cărora compania va lansa de fapt două modele care vor purta numele Odin, doar unul dintre acestea urmând să fie destinat industriei de telefoane mobile, în timp ce al doilea va fi o platformă hardware pentru Smart TV.

Conform unor surse anonime citate recent de presa sud-coreeană, procesoarele LG vor atinge stadiul producţiei de masă în curând, acestea urmând să fie produse de către TSMC într-un proces de fabricaţie pe 28 de nanometri. Aceste surse afirmă însă că viitorul LG G3 nu va folosi vreunul dintre aceste noi procesoare, cipurile LG urmând să fie folosite mai degrabă pentru modelele mid-range precum cele din seria L.

Pe de altă parte, aceleaşi surse afirmă că viitoarele procesoare de la LG vor fi disponibile în versiuni quad şi octa core, cel din urmă model urmând să folosească o arhitectură big.LITTLE cu patru nuclee ARM Cortex-A7 şi patru nuclee Cortex-A15. Modelul inferior va folosi o interfaţă grafică ARM Mali-T604, în timp ce modelul de vârf va include extrem de puternicul model ARM Mali-T760. Dacă modelul quad-core nu este neapărat impresionant, produsul octa-core este unul extrem de puternic şi este greu de crezut că LG îl va folosi pentru motorizarea modestelor produse din seria L.

Dacă noile zvonuri se vor adeveri, LG nu este prea departe de lansarea propriilor procesoare ARM şi, cu această ocazie, vom afla şi care vor fi telefoanele pe care le va implementa. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News