Nokia N9 testat cu Android 4.0.3 şi MeeGo în dual-boot

23.03.2012
Nokia N9 testat cu Android 4.0.3 şi MeeGo în dual-boot

Cei care se mândresc cu telefonul Nokia N9 din dotare, dar ar vrea să încerce şi altceva în afara sistemului de operare MeeGo furnizat de Nokia, se pot aventura acum şi în lumea dispozitivelor Android, instalând o versiune de Android ICS special adaptată pentru folosirea pe acest telefon.

Nokia N9 testat cu Android 4.0.3 şi MeeGo în dual-boot

Pentru a testa creaţia celor de la ‘Project Mayhem‘ nu este nevoie să alterăm sistemul de operare original al telefonului, versiunea Android 4.0 fiind instalată separat şi accesibilă prin intermediul unui meniu afişat la pornirea telefonului.

Procedura de instalare descrisă aici constă în câţiva paşi relativ simplu de realizat, dar chiar şi aşa, nu este recomandată utilizatorilor neiniţiaţi, existând posibilitatea de a defecta telefonul dacă nu este realizată corect.

Funcţionalitatea sistemului Android 4.0.3 pe Nokia N9 este aproape completă, lipsind doar suportul pentru reţele Wi-Fi şi accelerometru, precum şi unii dintre senzorii integraţi în telefon. Ne putem bucura de jocuri Android, graţie prezenţei suportului pentru accelerare 3D prin API-ul Open GL. Din păcate suportul pentru redare video este asigurat doar printr-un codec software, astfel că vizionarea filmelor pe YouTube ar putea să nu fie o experienţă chiar atât de lină pe cât ne-am dori. Funcţiile de redarea audio nu sunt însă afectate.

Fiind vorba de un sistem de operare neoficial, trebuie ştiut că acesta nu beneficiază de suport din partea Nokia, iar problemele ce pot apărea în urma parcurgerii necorespunzătoare a paşilor de instalare nu sunt acoperite de certificatul de garanţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult