OnePlus 5 primeşte stabilizare video avansată printr-un update software

07.08.2017
OnePlus 5 primeşte stabilizare video avansată printr-un update software

Performanţa de captură foto şi video a dispozitivelor OnePlus nu a fost niciodată punctul lor forte, însă OnePlus 5 ar putea schimba această situaţie. În ciuda faptului că telefonul beneficiază de un sistem dual-camera performant, acesta nu dispune de stabilizare optică, în consecinţă filmările cu telefonul fiind pline de vibraţii şi mişcări nedorite. Noul update OxygenOS 4.5.8 rezolvă o parte dintre aceste probleme, adăugând capabilităţi de stabilizare digitală avansată aplicaţiei de cameră.

Se pare că stabilizarea optică nu este obligatorie în zilele noastre, dispozitivele Pixel de anul trecut demonstrând că poţi realiza un smartphone cu performanţă foto şi video foarte bună doar cu stabilizare electronică. Noul update pentru OnePlus 5 adaugă capabilităţi similare cu cele de pe telefoanele de la Google, cu performanţă similară, care depăşeşte chiar şi capbilităţile de stabilizare ale lui Galaxy S8, considerat unul dintre cele mai bune smartphone-uri la capitolul captură video.

Algoritmul de stabilizare analizează clipul şi pe baza rezultatelor stabilizează materialul înregistrat. Întrucât stabilizarea implică rotirea întregului clip la câteva grade, anumite bucăţi de clip sunt la rândul lor decupate, deci câmpul vizual este puţin mai îngust în urma stabilizării. Chiar şi aşa, rezultatele vorbesc de la sine, iar clipurile par a fi înregistrate cu un sistem de stabilizare avansat şi nu cu un telefon care beneficiază doar de software performant.

Nu este clar cât de mult afectează stabilizarea optică în cazul fotografiilor, însă în cazul clipurilor video înregistrate în rezoluţie 4K, OnePlus 5 oferă acum performanţă foarte bună. Aceasta este comparabilă cu soluţia de pe Pixel şi Pixel XL şi mult mai eficientă decât ce poate fi găsit pe flagship-ul Samsung, care pe lângă stabilizare digitală la rezoluţie 4K, beneficiază şi de stabilizare optică în rezoluţii mai mici şi în cazul capturilor foto.

Dacă aveţi un OnePlus 5, este recomandată instalarea celui mai recent update pentru a primi acces la noua funcţie de stabilizare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult