Samsung contra-atacă şi acuză Microsoft de încălcarea legilor anti-trust

03.11.2014
Samsung contra-atacă şi acuză Microsoft de încălcarea legilor anti-trust

Conflictul dintre Samsung şi Microsoft nu dă semne că s-ar putea termina prea curând, sud-coreenii acuzându-i acum pe nord-americani că încalcă legile antitrust din Statele Unite şi afirmând că înţelegerea legală dintre ei trebuie declarată nulă. În acest moment, Samsung este acţionată în justiţie de către Microsoft pentru neplata penalităţilor datorate în urma întârzierii plăţii drepturilor de utilizare pentru un pachet de brevete care acoperă şi anumite componente ale platformei Android.

În luna august a acestui an, Microsoft a anunţat că a acţionat în justiţie companie Samsung deoarece aceasta nu a mai plătit pentru drepturile de utilizare a brevetelor pe care le-a licenţiat acum trei ani. În luna septembrie a anului 2011, cele două companii au anunţat că au semnat un parteneriat prin care Samsung se obligă să licenţieze brevetele Microsoft care acoperă anumite tehnologii încorporate în terminalele Android fabricate de sud-coreeni.

După aproape trei ani, relaţiile dintre cele două companii par să se fi răcit brusc. Conform declaraţiilor făcute de către Microsoft, se pare că Samsung a încetat să mai plătească drepturile de utilizare începând cu sfârşitul anului trecut, sud-coreenii invocând ca scuză preluarea companiei Nokia. Într-un final, Samsung a plătit taxele de licenţiere, însă Microsoft a decis să-i acţioneze în judecată pe cei de la Samsung pentru neplata penalităţilor acumulate în acest răstimp.

Conform plângerii recent înaintate de către Samsung, se pare că între cele două companii au existat şi anumite clauze speciale. Astfel, Microsoft ar fi urmat să reducă costurile de licenţiere pentru fiecare telefon Android vândut de către Samsung dacă aceştia ar fi atins şi un plafon nespecificat de telefoane Windows Phone vândute. În plus, cele două companii au căzut de acord să schimbe şi diverse informaţii confidenţiale.

Samsung afirmă însă că Microsoft ar fi devenit un rival din momentul în care a achiziţionat compania Nokia, ambele companii fiind acum producătoare de telefoane mobile. Sud-coreenii au refuzat să mai partajeze informaţii confidenţiale cu Microsoft şi au afirmat că înţelegerea legală dintre ele intră acum în conflict cu legile anti-trust din Statele Unite.

Procesul dintre cele două companii este pe rol la un tribunal federal din New York, Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News