Samsung lansează Galaxy J1 în Asia

29.01.2015
Samsung lansează Galaxy J1 în Asia

Samsung a dezvăluit oficial noul său smartphone din gama low-end, Galaxy J1. Acest model a fost zărit deja pe internet în mod neoficial, însă abia acum compania a confirmat existenţa sa, publicând detalii complete, cât şi fotografii de produs pe site-ul său din Malaezia. Specificaţiile nu ies deloc în evidenţă, design-ul său nu va impresiona pe nimeni, însă ar putea fi un punct de intrare ieftin în familia de dispozitive Galaxy.

Cu un procesor dual-core la 1,2 GHz, 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de spaţiu de stocare internă, este clar că vorbim despre un telefon realizat pentru cei fără pretenţii. Acesta va fi de ajuns pentru a naviga pe internet şi pentru a ţine legătura cu prietenii prin reţele de socializare, însă rularea mai multor aplicaţii simultan va fi probabil un test al răbdării utilizatorului. De asemenea, display-ul de 4,3” cu rezoluţie WVGA (800 x 480 pixeli) nu se ridică la standardele din zilele noastre, nici pentru smartphone-uri de buget.

Samsung a integrat un senzor foto de 5 megapixeli pe partea din spate a lui Galaxy J1 şi unul de 2 megapixeli pe partea din faţă. Camera frontală include funcţionalitatea Palm Selfie, care detectează gesturile mânii utilizatorului pentru a declanşa captura. De asemenea, aplicaţia de cameră primeşte funcţia Tap to Take Pics, care foloseşte întregul ecran pentru a înregistra imagini şi clipuri. Restul de specificaţii sunt destul de standard pentru toate smartphone-urile contemporane: antenă WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS şi un slot microSD care poate accepta carduri cu capacitate de până la 128 GB.

Având în vedere specificaţiile, bateria de 1850 pare să fie de ajuns pentru a alimenta smartphone-ul cel puţin o zi. Samsung a menţionat şi o funcţie care să ajute la conservarea bateriei numită Ultra Power Saving mode. Telefonul este deja disponibil în Malaezia în trei culori (alb, negru şi albastru) şi vine cu Android 4.4 KitKat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult