Noul mouse Microsoft conține plastic reciclat din oceane

24.09.2021
Noul mouse Microsoft conține plastic reciclat din oceane

Microsoft a lansat un nou mouse wireless, care este realizat inclusiv din plastic recuperat din oceane. Mai mult, ambalajul în care este livrat produsul poate fi reciclat în totalitate.

Potrivit companiei, 20% din plasticul folosit la carcasa dispozitivului a fost recuperat din mări și oceane. Poluarea cu acest material este una dintre cele mai mari probleme ale umanității. Plasticul a ajuns în aproape toate ecosistemele și este prezent inclusiv în organele umane.

The Ocean Plastic Mouse este rezultatul eforturilor Microsoft de a deveni o companie verde. Gigantul american și-a propus să elimine din atmosferă, până în 2050, tot dioxidul de carbon pe care l-a emis în istoria sa. Mai mult, compania nu va mai folsi plastic de unică folosință în ambalaje după anul 2025.

Împreună cu noul dispozitiv, dezvoltatorul Windows a anunțat și o adresă la care oamenii pot trimite vechiul lor mouse pentru a fi reciclat.

Plasticul recuperat din apele lumii este transformat în peleți, iar apoi aceștia sunt topiți și combinați cu alte substanțe, precum rășini, pentru a fi obținute materiale care pot fi utilizate din nou.

Noule mouse poate fi precomandat la prețul de 25 de dolari. Dispozitivul va fi disponibil, inițial în SUA, pe 5 octombrie.

Microsoft nu este prima companie care folosește plasic recuperat din oceane. Adidas a lansat x Parley, pantofi sport bazați pe acest material.

Sursa: Microsoft

CITEȘTE ȘI:

Cel mai periculos material de pe planetă a fost descoperit inclusiv pe Muntele Everest

Apple și-a propus să nu mai contribuie la poluarea atmosferei până în 2030

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult