Xiaomi va lansa un smartwatch foarte curând

29.04.2016
Xiaomi va lansa un smartwatch foarte curând

Xiaomi produce o gamă largă de produse, de la smartphone-uri la televizoare şi chiar accesorii pentru fitness, însă până în prezent nu a adus pe piaţă un ceas inteligent. Se pare însă că există o posibilitate mare să primim primele detalii despre un asemenea dispozitiv, care ar putea fi dezvăluit alături de un nou smartphone şi o nouă brăţară de fitness în săptămânile care urmează.

Conform declaraţiilor lui Liu De, co-fondator Xiaomi, compania va aduce pe piaţă un ceas inteligent în al doilea trimestru al lui 2016. Întrucât există deja un eveniment plănuit pentru data de 10 mai, unde sunt aşteptate Xiaomi Max şi Mi Band 2, acesta ar putea fi un moment propice pentru introducerea unei noi linii de produse sub brandul „Mi”. Nu este clar însă dacă acest ceas va fi realizat pe platforma Android Wear sau dacă Xiaomi doreşte să dezvolte un sistem de operare proprietar pentru acesta.

Este posibil ca acest ceas să fie strâns legat de Mi Max, telefonul pe care compania îl va lansa în mod oficial pe 10 mai. Acesta va fi un phablet cu display de peste 6”, cu hardware puternic, care va păstra designul modelului Mi 5. Întrucât în trecut brăţara Mi Band oferea funcţii în plus pentru utilizatorii de smartphone-uri Xiaomi, precum posibilitatea de a debloca dispozitivul prin simpla atingere a brăţării, este posibil să vedem ceva similar şi cu Mi Watch. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult