Google Maps va putea afișa în timp real culoarea semaforului

08.07.2020
Google Maps va putea afișa în timp real culoarea semaforului

Rămâne de văzut dacă este sau nu o idee bună, posibilitatea de a vedea în timp real culoarea semaforului pe Google Maps încurajând anumiți șoferi să calce pedala mai tare, încercând să prindă verde în cascadă până la destinație.

Cu această adiție, Google Maps ar putea deveni mai atractiv chiar și decât rivalul Waze, în mod ironic, deținut tot de Google.

Culoarea semaforului pe Google Maps, un ajutor așteptat de mult timp

Când te orientezi prin oraș folosind un dispozitiv sau software de navigație, semafoarele sunt una dintre cele mai mari necunoscute, culoarea afișată influențând direct timpul de călătorie. Navetiștii care străbat zilnic aceeași rută către serviciu vor învăța, în timp, cum să ajusteze viteza pentru reduce și chiar elimina timpii de așteptare la semafor. Pentru restul, Google nu oferă, deocamdată, nici un ajutor.

Apreciind că necunoașterea acestui aspect poate fi o sursă de hazard, predispunând la accidente, Google lucrează la adăugarea informațiilor despre semafoare pe hărțile Google Maps, culoarea semaforului urmând să fie afișată în timp real acolo unde condițiile tehnice permit asta.

Testată deja, noua funcție este activă pentru un număr foarte mic de utilizatori și doar în anumite orașe care oferă suportul tehnic necesar. Acolo unde este disponibil, indicatorul ia forma unui simbol de forma unui semafor, pe care este evidențiată culoarea activă. Momentan, pictogramele sunt atât de mici încât cu greu ar putea fi observate din mers, fiind mai mult o sursă de distragere a atenției decât un ajutor real.

Însă pe termen lung, instrucțiuni de genul „virați la dreapta la următorul semafor” ar putea fi însoțite și de indicații concrete de tipul „și reduceți viteza pentru culoarea roșie”, alternativ „accelerați pentru culoarea verde”, ceea ce ar fi mult mai util decât actualele direcții bazate doar pe distanță.

Un aspect care trebuie lămurit este dacă aceste indicații vor fi activate implicit, sau prin bifarea unei setări, disponibilitatea acestor informații putând fi un element de incertitudine în zonele cu infrastructură rutieră actualizată parțial, mai ales dacă șoferii vor învăța să se avânte mai puțin prudent în intersecții semaforizate, anticipând indicații precise din partea soluției de navigare GPS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult