Care este autonomia optimă pentru un automobil electric? Oamenii au votat

07.10.2020
Care este autonomia optimă pentru un automobil electric? Oamenii au votat

Unul dintre principalele motive pentru care automobilele electrice nu sunt mai populare astăzi este autonomia lor scăzută comparativ cu cea a vehiculelor tradiționale și lipsa stațiilor de încărcare. Dar care este autonomia optimă pe care o doresc oamenii de la un EV?

Această întrebare a fost pusă pe secțiunea r/electricvehicles de pe Reddit, cea mai populară care acoperă acest domeniu, cu aproape 82.000 de membri.

La momentul redactării articolului au votat 96 de oameni, iar majoritatea (42 de utilizatori) au bifat opțiunea de 500 de km. O autonomie optimă de 1.000 de km a fost votată de doar două persoane.

What is your optimal USEFUL range for an EV? from r/electricvehicles


„Ca să fiu sincer, problema nu este autonomia, ci mai degrabă problemele sunt prețul (n.e. – mașinilor electrice) și lipsa opțiunilor pentru încărcare (locuiesc într-un apartament care nu are un loc de parcare dedicat”, a scris un utilizator.

Guvernele care au programe de susținere a vânzărilor de vehicule electrice știu că principala problemă o reprezintă lipsa infrastructurii. De aceea, Germania și India vor obliga stațiile de carburanți să ofere puncte de încărcare pentru mașini electrice.

În statul european sunt aproximativ 14.100 de stații, iar în cel asiatic peste 69.000.

CITEȘTE ȘI:

Tesla face și mașini decapotabile? Acoperișul de pe un Tesla Model Y a căzut în mers. VIDEO

ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Toate gospodăriile dintr-un oraș european vor primi gratuit automobile electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult