Trecerea la vehicule electrice va reduce semnificativ costurile pentru companiile de transporturi

18.03.2021
Trecerea la vehicule electrice va reduce semnificativ costurile pentru companiile de transporturi
Foto: Profimedia Images

Firmele de transporturi își vor reduce substanțial costurile după ce vor trece la vehicule electrice, potrivit companiei Lion Electric din Canada.

În medie, flotele de vehicule comerciale electrice vor avea costuri cu energia cu 80% mai reduse decât cele cu motoare Diesel. În cazul reperațiilor și întreținerii, costurile vor scădea cu 60%.

Compania estimează că prețurile acestor vehicule vor scădea pe măsură ce scad prețurile bateriilor.

Citește și: Chiar sunt mașinile electrice mai bune pentru planetă?

Lion Electric a anunțat că va construi o fabrică de baterii și un centru de inovare în Quebec, Canada. Fabrica va furniza acumulatori pentru 14.000 de vehicule medii și mari în fiecare an. Compania mai dezvoltă camioane, tractoare și alte vehicule comerciale.

Nu doar în sectorul comercial costurile cu vehiculele electrice vor fi mai reduse.

Automobilele de acest fel sunt mai fiabile și implică costuri mai reduse de întreținere pentru proprietari. Un studiu realizat de reputata organizație Consumer Reports din SUA arată că posesorii de mașini electrice dau, în medie, pe întreținerea acestora, jumătate din banii pe care îi cheltuiesc cei care au vehicule cu motoare cu ardere internă.

Beneficiile pentru mediu sunt și ele foarte mari. Într-un alt studiu, organizația a arătat că vehiculele electrice generează, în timpul vieții, cu 60% mai puține emisii de dioxid de carbon decât cele tradiționale.

Sursa: Transport Dive

CITEȘTE ȘI:

Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție

VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult