Cine este MacKenzie Scott, noua cea mai bogată femeie din lume

03.09.2020
Cine este MacKenzie Scott, noua cea mai bogată femeie din lume
Foto: Profimedia Images

MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume după ce a detronat-o în această săptămână pe moștenitoarea imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers.

Scott este fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Ea deține o participație de 4% din companie. După divorț i-a revenit 25% din participația familiei în Amazon. Acțiunile și alte proprietăți reprezintă, la momentul redactării articolului, o avere de 68 de miliarde de dolari pentru Scott, care este a 12-a cea mai bogată persoană de pe planetă. Bettencourt Meyers are o avuție de 66,8 miliarde de dolari.

Sursa: Bloomberg Billionaires Index

Scott este și o autoare de romane. Opera ei de debut, „The Testing of Luther Albright”, a câștigat premiul American Book Award în 2006.

După divorțul din 2019, Scott era a patra cea mai bogată femeie din lume, după Bettencourt Meyers, Alice Walton din familia Walmart, și Jacqueline Badger Mars, moștenitoare a imperiului Mars.

MacKenzie Scott a donat foarte mulți bani

La scurt timp după ce a divorțat de Bezos, MacKenzie și-a reluat numele de fată, Scott. Ulterior, ea a anunțat o serie de acte caritabile importante. Scott a acordat fonduri unor colegii afro-americane și a semnat Giving Pledge, prin care se obligă ca o mare parte din averea sa să fie folosită în scopuri caritabile. Mai fac parte din acest proiect miliardarii Bill Gates și Warren Buffett.

Chiar dacă i-a cedat o parte din acțiunile deținute în Amazon fostei soții, Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume. Averea lui a depășit recent pragul de 200 de miliarde de dolari, cel mai mare nivel înregistrat de un om în istoria recentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult