Cine este MacKenzie Scott, noua cea mai bogată femeie din lume

03.09.2020
Cine este MacKenzie Scott, noua cea mai bogată femeie din lume
Foto: Profimedia Images

MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume după ce a detronat-o în această săptămână pe moștenitoarea imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers.

Scott este fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Ea deține o participație de 4% din companie. După divorț i-a revenit 25% din participația familiei în Amazon. Acțiunile și alte proprietăți reprezintă, la momentul redactării articolului, o avere de 68 de miliarde de dolari pentru Scott, care este a 12-a cea mai bogată persoană de pe planetă. Bettencourt Meyers are o avuție de 66,8 miliarde de dolari.

Sursa: Bloomberg Billionaires Index

Scott este și o autoare de romane. Opera ei de debut, „The Testing of Luther Albright”, a câștigat premiul American Book Award în 2006.

După divorțul din 2019, Scott era a patra cea mai bogată femeie din lume, după Bettencourt Meyers, Alice Walton din familia Walmart, și Jacqueline Badger Mars, moștenitoare a imperiului Mars.

MacKenzie Scott a donat foarte mulți bani

La scurt timp după ce a divorțat de Bezos, MacKenzie și-a reluat numele de fată, Scott. Ulterior, ea a anunțat o serie de acte caritabile importante. Scott a acordat fonduri unor colegii afro-americane și a semnat Giving Pledge, prin care se obligă ca o mare parte din averea sa să fie folosită în scopuri caritabile. Mai fac parte din acest proiect miliardarii Bill Gates și Warren Buffett.

Chiar dacă i-a cedat o parte din acțiunile deținute în Amazon fostei soții, Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume. Averea lui a depășit recent pragul de 200 de miliarde de dolari, cel mai mare nivel înregistrat de un om în istoria recentă.

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult