O companie a construit o casă solidă în câteva zile, folosind o imprimantă 3D uriașă

18.02.2021
O companie a construit o casă solidă în câteva zile, folosind o imprimantă 3D uriașă
Foto: captură de ecran

O firmă de construcții din New York a construit o casă în doar câteva zile folosind o imprimantă 3D de mari dimensiuni.

Proiectul a fost realizat în Calverton, New York. Firma SQ4D a vrut să arate publicului și industriei ce este posibil cu ajutorul noii tehnologii.

O imprimantă uriașă a fost folosită anul trecut pentru a realiza, dintr-o singură bucată, o ambarcațiune de dimensiuni medii.

Casa realizată de SQ4D a fost scoasă la vânzare la prețul de 299.000 de dolari. Locuința are o suprafață de 140 de metri pătrați și un garaj atașat. Fundația, zidurile și dalele din curte sunt realizate integral cu imprimanta 3D.

Foto: captură de ecran

Aceasta a fost gândită și construită de SQ4D. S-au inspirat de la o imprimantă 3D obișnuită pentru birou. În loc de plastic sau alt material folosit în domeniu, modelul construit de firmă folosește beton.

Zidurile casei din Calverton au fost realizate în 48 de ore. Proiectul a fost finalizat în opt zile.

Potrivit lui Kirk Andersen, director de operațiuni în cadrul firmei, pe lângă faptul că este mult mai rapidă, construcția este cu 30% mai ieftină decât una realizată prin metode tradiționale.

Andersen recunoaște că nu toți cei din industrie sunt încântați de noua tehnologie, mai ales agenții de vânzări mai bătrâni. „Cred că oamenii nu sunt pregătiți pentru modul în care acest lucru va schimba construcțiile”, a mai spus reprezentantul SQ4D.

Sursa: Reuters

US Navy lucrează la primul submarin imprimat 3D. Acesta va fi folosit şi de către luptătorii SEAL

O raţă a fost salvată de la eutanasiere de o imprimantă 3D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult