Vânzările Huawei continuă să crească, în ciuda restricţiilor SUA

16.10.2019
Vânzările Huawei continuă să crească, în ciuda restricţiilor SUA

În ciuda restricţiilor impuse de SUA asupra Huawei, vânzările companiei chineze continuă să crească. Încă din luna mai, compania a început să îşi limiteze aşteptările de încasări pentru anul 2019, aşteptându-se la un deficit de 30 de miliarde de dolari. Totuşi, încasările nu s-au dovedit a fi dezastruoase, compania înregistrând o creştere semnificativă în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În trimestrul al doilea, Huawei a avut ceva probleme, creşterea sa fiind limitată la doar 13% faţă de 2018, însă această perioadă era foarte aproape de veştile despre restricţiile SUA. Se pare că după ce scandalul s-a mai liniştit, clienţii s-au întors la Huawei, acest lucru ducând la o creştere de la an la an de 27%, în ton cu predicţiile de la începutul anului. Desigur, există câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont.

Creşterea Huawei nu se datorează exclusiv smartphone-urilor, deşi chiar şi această parte a afacerilor companiei a continuat să crească. Vorbim despre 185 milioane de unităţi livrate de smartphone-uri în 2019 până în prezent, cu posibilitatea de a depăşi semnificativ numărul de telefoane vândute anul trecut. De asemenea, Huawei continuă să crească şi pe partea de echipamente 5G, semnând 60 de contracte cu operatori din toată lumea pentru instalarea reţelelor de generaţie nouă.

Totuşi, creşterea pe piaţa de smartphone-uri s-ar putea să înceteze de anul viitor în cazul în care restricţiile SUA nu vor fi retrase. Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro deja au fost lansate fără servicii Google şi momentan telefoanele au fost lansate în magazine doar în China şi alte câteva ţări din Asia. Fără noi dispozitive mid-range şi high-end pe care să le poată vinde în restul lumii, Huawei va rămâne doar pe piaţa locală din China şi în câteva ţări vecine. Având în vedere succesul dispozitivelor Huawei în Europa din ultmii ani, va fi greu pentru companie să se menţină aici fără noi telefoane cu servicii Google disponibile.

De altfel, în 2020 este aşteptată o creştere a pieţei de smartphone-uri la nivel global, datorită noilor reţele 5G şi smartphone-urilor compatibile cu acestea. Acesta ar fi un moment bun pentru Huawei pentru a lansa dispozitive 5G accesibile, Samsung anunţând deja astfel de intenţii, iar Apple fiind pe cale să lanseze generaţia iPhone 12 cu 5G integrat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult