Unele camere Canon pot salva automat imaginile în Google Photos

28.08.2020
Unele camere Canon pot salva automat imaginile în Google Photos
Foto: Pixabay

Utilizatorii unor modele mai recente de camere Canon pot salva automat imaginile realizate cu acestea în Google Photos.

Caracteristica funcționează pe Android și iOS, dar utilizatorii trebuie să dețină un abonament Google One. Pentru a salva automat imaginile în popularul serviciu foto, posesorii de camere Canon trebuie să instaleze pe smartphone-uri sau tablete aplicația image.canon. Aceasta le va arăta dacă modelul lor de cameră este compatibil.

Citește și: Un fotograf locuiește într-o casă în formă de cameră foto, iar copiii lui se numesc Canon, Nikon și Epson

În aplicație, utilizatorii vor găsi opțiunea de salvare a imaginilor în Google Photos. Dacă aceasta nu apare, trebuie să se asigure că folosesc cea mai recentă versiune a image.canon.

Un nivel suplimentar de siguranță în Google Photos

Imaginile sunt trimise pe platforma cloud a Google la calitate originală.

Aplicația image.canon, lansată în februarie, permite transferul de conținut și către alte servicii, precum YouTube,  Google Drive, Flickr sau Adobe Photoshop Lightroom.

Citește și: Sony adaugă funcția videoconferință și pe aparate foto din gama superioară

Cei care nu au un abonament Google One pot folosi gratuit caracteristica timp de o lună, având acces la o capacitate de stocare de 100 GB. După aceea, abonamentul de 100 GB costă 2 dolari/lună.

Noua caracteristică este binevenită, deoarece nu strică o soluție suplimentară de backup. Recent, compania japoneză a suspendat serviciul image.canon după ce unii utilizatori s-au plâns că le-au dispărut imagini.

Sursa: image.canon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult