Apple ar putea să folosească Gemini pentru noile funcții AI pentru iPhone

19.03.2024
Apple ar putea să folosească Gemini pentru noile funcții AI pentru iPhone

Apple ar putea utiliza inteligența artificială de la Google pentru funcțiile AI de pe telefoanele iPhone. Funcțiile ar putea fi integrate în viitoarea versiune iOS.

Este cât se poate de clară tendința industriei tech. Multe companii se uită către inteligența artificială și integrarea acesteia în dispozitivele pe care le produc. Am văzut cum seria Google Pixel 8 și seria Galaxy S24 încorporează cu succes funcții AI generative, ceea ce le oferă anumite avantaje. Cu toate acestea, iPhone lipsește cu desăvârșire din lista telefoanelor ce dispun de funcții alimentate de inteligența artificială, însă acest lucru s-ar putea schimba chiar cu ajutorul celor de la Google.

Potrivit unui raport de la Bloomberg, Apple este în discuții cu Google pentru a încorpora Gemini AI în telefoanele iPhone. Se spune că cele două companii sunt în negocieri active pentru a permite Apple să licențieze Gemini, pentru a alimenta unele dintre funcțiile AI generative care vin pe iOS 18. De asemenea, se spune că Apple a purtat discuții cu OpenAI despre acest lucru. Totuși, acordul Apple cu Google s-ar baza pe acordurile existente legate de a face Google Search motorul de căutare implicit pe iPhone.

Apple ar putea folosi AI-ul Gemini de la Google în viitoarele versiune de iOS

Conform Android Authority, raportul sugerează că Apple și Google nu s-au hotărât încă cu privire la termenii acordului, brandingul sau modul în care acesta va fi implementat. Așadar, mai este loc pentru surprize, mai ales dacă sperai la integrarea ChatGPT de la OpenAI sau la propria interpretare a modelelor AI generative de către Apple. Apple ar putea alege, de asemenea, mai mulți parteneri.

Se pare că Apple pregătește noi capabilități, ca parte a viitorului iOS 18, pe baza propriilor modele AI. Cu toate acestea, raportul spune că aceste îmbunătățiri se concentrează pe funcțiile de pe dispozitiv. Apple caută parteneri pentru soluții AI furnizate în cloud, inclusiv funcții AI generative pentru crearea de imagini și scrierea de eseuri bazate pe instrucțiuni simple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult