Boston Dynamics anunță Stretch, un nou robot dedicat depozitelor

29.03.2021
Boston Dynamics anunță Stretch, un nou robot dedicat depozitelor

Producătorul de roboți Boston Dynamics are acum în lucru un nou produs comercial. După lansarea de succes a „câinelui” robot Spot, care este deja folosit în industrii precum cele petroliere sau în centrale nucleare, compania anunță Stretch, un robot pentru depozite, care să ajute la accelerarea domeniului logistic. Acesta nu are un design foarte atrăgător și nici nu pare să poată să facă foarte multe activități independente, însă ar putea fi o metodă de eficientizare a multor centre de sortare a coletelor.

Robotul Stretch va putea fi folosit în depozite

Stretch este un robot care are o singură funcție, pe care o poate realiza în mai multe moduri: poate ridica cutii și le poate muta în altă parte. Robotul are un braț articulat lung, care se termină într-o „mână” echipată cu mai multe ventuze. Astfel, acesta poate să ridice pachete de până la 50 de kilograme. De altfel, clipul care anunță acest proiect de la Boston Dynamics arată cum noul Stretch poate ridica chiar și robotul Spot.

Momentan Stretch este un prototip și nu poate să facă tot ceea ce va putea eventual, în urma dezvoltării finale. Dimensiunile sale îl recomandă pentru utilizarea în depozite în care sunt folosiți paleți, întrucât baza sa este de aceeași dimensiune cu cea a unui palet obișnuit. De altfel, Stretch se poate mișca în orice direcție, având la bază patru roți la 360 de grade.

Printre funcțiile care sunt acum posibil de realizat avem descărcarea unui camion, fiind posibilă atașarea unei benzi rulante de stretch, cât și încărcarea și descărcarea de pe un palet. În viitor, Boston Dynamics dorește să adauge și posibilitatea de a încărca un camion.

Planul Boston Dynamics este ca în această vară să înceapă producția finală a hardware-ului pentru Stretch, pentru a putea începe de anul viitor să livreze către clienți primele comenzi. Nu a fost încă anunțat un preț, însă compania se așteaptă să ofere robotul la prețuri competitive, sugerând că ar putea costa cât un robot similar tradițional, care este montat staționar.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult